Home » Julianatoren; een te gek dagje uit!

Julianatoren; een te gek dagje uit!

een te gek dagje uit

Zondagmorgen togen wij naar Apeldoorn voor een dagje uit met het hele gezin. Op uitnodiging van het Julianatoren gingen we een parkshow zien. Dagelijks zijn er een aantal verschillende opvoeringen te zien, maar ter gelegenheid van het nieuwe seizoen is er een nieuwe parkshow: “Het spannende safari avontuur”! 
 

Het spannende safari avontuur

 
De show die 30 minuten duurt, begon inderdaad een beetje spannend. Voor Mila althans. Ze is een kat uit de boom kijker en aan haar gezicht was duidelijk te zien dat ze nog niet helemaal wist of ze dit wel leuk vond. De show begon op een scherm en al na een paar minuten werd dit opgerold waarna de bekende meneer Kaasgaaf zijn intrede maakte. Het is op dat moment dat ik duidelijk aan Mila zag dat ze haar gereserveerdheid opzij zette. Naarmate het spannende safari avontuur vorderde, werden we getrakteerd op aanstekelijke dansjes en melodieën. Zo fanatiek als enkele kindjes die vooraan stonden te swingen was ze niet, maar ze had het helemaal naar haar zin, zoveel was wel duidelijk.
 
Lees ook: Tentoonstelling ZELF! Kunst voor peuters en kleuters
 
De show in een notendop: Mevrouw Suikerspin die geprikt wordt door een mug en daardoor een slaapziekte oploopt, heeft het “wakka worda” plantje nodig om genezen te worden. De zoektocht naar dit plantje mond uit in een spannend avontuur.
 

 

Het park

 

Voor en na de show hebben we uiteraard ook het park verkend. We hebben niet alle attracties kunnen doen, maar een goede indruk van het park hebben we zeker gekregen. Al was het alleen maar omdat we in diverse attracties op grote hoogte zijn geweest. Tot onze verbazing wilde ze absoluut niet in de draaimolen, maar daarentegen heeft ze twee keer een helikoptervlucht gemaakt. Verder zijn er de nodige auto- en treinritjes gemaakt. En tot grote vreugde van Benjamin wilde ze dolgraag in de achtbaan. Na gerustgesteld te zijn door een andere bezoekster en “goedkeuring” van de meetlat keek ik ze na op weg naar de stoeltjes. Eenmaal onderweg zag ik vooral de grote glimlach van Mila als ze voorbij vlogen. Naast attracties waren er ook andere shows, trampolines, speeltoestellen en een fietsbaan. Ons meisje heeft zich geweldig vermaakt en wij vonden het heerlijk om dat te zien.

Lees ook: De Efteling; een dag vol heerlijke clichés

 

 
Lees ook: Speelboerderij De Vossenberg
 

 

 

Faciliteiten

 
Wat ik erg prettig vond waren de familie toiletten die verspreid over het park stonden. Bij aandrang van onze peuter hoefden we maar een paar stappen te zetten. Ook waren er voldoende eet gelegenheden. Wij hebben gegeten in het zelfbedieningsrestaurant. Hier was het rond etenstijd wel erg druk. Het weer zal hier zeker aan bijgedragen hebben. Ik kan me zomaar voorstellen dat met een lekker zonnetje, sommigen eerder zullen kiezen om aan de vele picknicktafels een nasi met saté van Thai Toko te eten.
 
Lees ook: Feestje met Party Piet Pablo in de Julianatoren
 

 

Een te gek dagje uit

 
Wij waren nog niet eerder naar Julianatoren geweest en zijn blij verrast. Het park is divers en erg geschikt voor de kleintjes. Behalve het spookslot trouwens. Als ik eraan terugdenk neem ik het mezelf nog steeds kwalijk. Ondanks dat ze volgens de meetlat naar binnen mocht, was dit teveel van het goede. We hebben de hele rit haar ogen moeten bedekken omdat ze het niet trok. Leermomentje dus. En toch mocht dit de pret niet drukken. Ik heb een aantal erg leuke bloggers gezien en ontmoet én een fijn dagje uit met mijn gezin mogen beleven.

Wist je dat…

 • die 2 gekke rondjes in het kindermenu samen eigenlijk een zeer kindvriendelijke button vormen?
 • je de belevenissen van de muisjes elke dag bij RTL kids kunt volgen?
 • je je elektrische auto gratis kunt opladen?
 • honden van harte welkom zijn in het park?
 • er twee nieuwe bordspellen komen met Jul & Julia?
 • ik er niet vreemd van zou opkijken als ik de rest van de week achter mijn bureau nog steeds hardop de muizendans aan het zingen ben?

 
 
 

Wat is jouw favoriete dagje uit?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Leuk hoor een dagje weg!!
  Ben nog nooit in Juliana toren geweest maar staat wel op de planning voor de zomervakantie

   • Wij hebben al een aantal jaar een jaarkaart en zijn misschien in al die bezoeken die we gehad hebben, twee honden tegengekomen. Je wilt je hond toch ook niet meenemen naar een pretpark?!
    Wij vinden het dus een fantastisch park voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Mijn zoon kan zich nu prima zelf vermaken, dus wij zitten op een bankje en een van ons gaat met de jongste de attracties in. Zodat we er allemaal wat aan hebben en zoon ons toch kan vinden als er wat is. Meestal is dat omdat hij dan dorst heeft:-) Het is idd ook een schoon park, mooi overzichtelijk en er is genoeg te doen. Nu na een paar jaar hebben we nog steeds niet zoiets van volgend jaar niet weer. Dit is wel in plaats van vakantie. Want we wonen er 2 uren rijden vanaf, en de auto drinkt niet gratis:-)

    • Je hebt er dan wel wat voor over om van zo ver te komen reizen. Leuk dat het jullie zo goed bevalt. Wij willen er ook zeker nog een keer naar toe.

 • Hahaha zo herkenbaar, dat spookslot! Daan vond het vreselijk en ik heb ook zijn ogen bedekt gehouden de hele rit. Terwijl Jesse het geweldig vond.
  Gelukkig hebben ze er geen nachtmerries van gehad 🙂

  • Ik had het er vandaag met een collega over en we kwamen inderdaad tot de conclusie dat het voor het ene kind leuker/geschikter is dan voor de ander. Die van haar had het namelijk geweldig gevonden. Leuk je ontmoet te hebben!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond