Home » Je lichaam steunen bij zwangerschap

Je lichaam steunen bij zwangerschap

Zwangerschap is een cruciale en emotionele fase in je leven. Maar hoe leg je deze bijzondere tijd vast voor de toekomst? Zwangerschapsbeeldje!

Een zwangerschap is een levens veranderende gebeurtenis. Na de bevalling is er een nieuwe dynamiek ontstaan waar je je weg in moet vinden. Niet alleen je leven veranderd, ook je lichaam past zich aan aan dat kleine frummeltje. Er groeit een baby in je en onder andere je buik groeit mee. Soms kun je hier best wel wat ondersteuning bij gebruiken. Er zijn gelukkig een aantal mogelijkheden om je lichaam tijdens de zwangerschap fysiek te ondersteunen.

Buik ondersteunen zwangerschap

Zo kun je je buik met een buikband ondersteunen. En dan bedoel ik niet de sierbanden met een foute quote, maar de buikbanden die je lage rugpijn en bekkenpijn kunnen verlichten. Hoewel ze vrij te verkrijgen zijn, zou ik het gebruik er van toch eerst met je verloskundige bespreken. Tegenstanders menen namelijk dat je spieren minder hard hoeven te werken en nòg slapper worden dan ze gedurende de zwangerschap van zichzelf al worden. Om je buik te ontlasten kun je sowieso altijd ondersteunende ondergoed dragen.

Lees ook: 5x een draagdoek gebruiken voor je baby geboren is

Ondersteunende ondergoed

Niet alleen een zwangerschapsonderbroek is fijn ook een goede bh die je borsten wel ondersteund, maar niet afknelt is prettig. Probeer ook eens een bh zonder beugels. Dat is tijdens, maar ook de eerste tijd na de zwangetschap prettig voor je groeiende lichaam. Als je voornemens bebt om borstvoeding te geven, kun je er voor kiezen om tijdens de zwangerschap al borstvoedingsbh’s te dragen. Het is bij elkaar allemaal een behoorlijke aanschaf en dit scheelt wel in de kosten.

Steunkousen

Andere veelvoorkomend ongemakken zijn opgezwollen enkels, vermoeide benen en lichte spataderen. Zwangerschapskousen zoals bauerfeind steunkousen kunnen je benen, door middel van compressie, ondersteuning en verlichting geven gedurende de dag.

Slapen met zwangerschapskussen

Naarmate je buik groeit zul je merken dat het even zoeken is naar een fijne slaaphouding. Zeker als je gewend was om op je buik te slapen. Veel vrouwen hebben baat bij een zwangerschapskussen. Na de zwangerschap kun je deze kussen als voedingskussen gebruiken.

Lees ook: Slecht slapen tijdens zwangerschap? Doe er iets aan!

Lichaam ondersteunen zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam. Het is meestal hartstikke leuk dat jij en anderen kunnen zien dat je zwanger bent, maar soms brengt het ook ongemakken mee. Ongemakken waarbij het fijn kan zijn om je lichaam even een handje te helpen. Weet dat die hulp er is en overleg met je verloskundige of gynaecoloog wat het beste bij jou past.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond