Home » Je kind elke dag douchen of toch niet?

Je kind elke dag douchen of toch niet?

Een veelbesproken onderwerp, het douchen van kinderen. Veel ouders geven aan dit elke dag te doen, maar is dit wel goed voor de kinderhuidjes?

Een veelbesproken onderwerp, het douchen van kinderen. Een groot deel van de ouders geeft aan dit elke dag te doen, maar is dit eigenlijk wel zo goed voor de kinderhuidjes?

Droge huid bij kinderen

Bij mijn eigen kinderen merkten we al vrij snel dat ze een droge huid hadden. Wanneer ze elke dag in de douche hadden gestaan kregen ze al snel een droge huid. Natuurlijk kun je hier vwel iets op smeren, maar al snel stapten we over naar een andere oplossing. Namelijk om de dag douchen. Steeds vaker kreeg ik hier advies over, van familie en vrienden die hetzelfde hadden en ook van artsen. We lazen er steeds meer onderzoeken over en uiteindelijk zijn we dit dan ook maar gewoon gaan doen.

Om de dag douchen

De ene dag met een washandje en de andere dag in de douche. Zo bleef hun huid wat gezonder en roken ze ook zeker nog lekker fris! Natuurlijk als het echt nodig was kwam er wel een extra douchebeurt tussendoor en in de zomer na een dag zwemmen was het afspoelen ook zeker nodig. Maar over het algemeen was om de dag prima. In het begin voelde het raar, alsof je kindje alleen echt schoon wordt onder de douche en het echt noodzakelijk is. Maar dit is natuurlijk niet zo. Er is niets geks aan en hoe meer ik het om mij heen vroeg, hoe meer ik merkte dat meer ouders tot deze conclusie waren gekomen.

Korter douchen

Waar ik de ene keer de kindjes uitgebreid laat douchen, gaan ze de andere keer gewoon snel erin en eruit. Vaak doordeweeks is het echt alleen inzepen en afspoelen. Liefst in de ochtend, dus dan is er ook wat meer tijdsdruk. Met 3 kindjes douchen, aankleden, ontbijten en op tijd op school staan is een hele kunst dus uitgebreid douchen zit er dan echt niet in.
In het weekend is er dan eindelijk wel de mogelijkheid om wat langer te douchen. Dan krijgen ze speelgoed mee onder de douche en maken we er vaak iets gezelligs van. Muziekje aan, gezellige lichtjes aan en dan genieten ze ook echt volop. Zo blijft lang douchen echt een feestje!

Doucheolie

Lekker extra goed inzepen! Dan ruiken ze heerlijk en zijn ze extra schoon. Dat is vaak wat iedereen denkt en eerlijk: ik dacht het ook. Maar vanwege die droge huid zijn we ons toch gaan inlezen. Ook vanwege het feit dat we op zoek waren naar plantaardige varianten. Tijdens de Corona periode merk ik dat ik de kindjes toch weer wat vaker onder de douche zet. Zeker na een dagje op school of een ander uitje vind ik handen wassen en een washandje even niet voldoende en moeten ze echt alles afspoelen onder de douche. Om ervoor te zorgen dat ze dan geen droge huid krijgen gebruik ik doucheolie (en deze is kindvriendelijk). Zo hebben we geen droge huidjes en zijn ze wel lekker fris gedoucht!

Zweetgeur

Het om de dag douchen is prima voor kleine kinderen maar uiteindelijk worden ze groter en gaan ze transpireren. Dan is natuurlijk elke dag douchen wel heel fijn! Voor ieder kind is dit op een ander moment, maar vaak ligt dit tussen de 8-10 jaar. Zorg er dan voor dat je let op de tips van het wat korter douchen en het gebruik van zeep. Zo kun je ook een droge huid wel voorkomen.

Hoe vaak douchen jullie je kinderen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • Ik was mijn baby om de dag, natuurlijk nu in de zomer moet ik haar soms elke dag wassen. Voorheen had ze hevig eczeem, dus ik waste haar maar om de derde dag. schreef:

    Ik was mijn baby om de dag, natuurlijk nu in de zomer moet ik haar soms elke dag wassen. Voorheen had ze hevig eczeem, dus ik waste haar maar om de derde dag.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond