Home » Je huis inrichten met karton doe je zo

Je huis inrichten met karton doe je zo

Je huis inrichten met karton

Een tijdje terug kocht ik een paar Tonki’s voor in ons nieuwe huis. Een Tonki is een fotolijstje van karton. Een heel erg leuk fotolijstje van karton! Omdat ik zo blij ben met onze lijstjes was ik benieuwd: Kun je je huis inrichten met karton? Ik ging op zoek.

Eigenschappen van karton

Een fotolijstje van karton of zelfs je huis inrichten met karton vind ik niet meteen voor de hand liggend, maar karton is duurzaam, stevig en multifunctioneel. Dus eigenlijk is het helemaal zo gek nog niet dat er zelfs meubels van karton gemaakt worden. Wat wel gek is, is dat je ook een huis kunt bouwen van karton (I kid you not)! Maar ik dwaal af..

Je huis inrichten met karton doe je zo

Hoe grappig het misschien ook is, meubels van karton vind ik persoonlijk te veel van het goede. Het mooist is het om enkele accessoires van karton te kiezen. Deze vallen dan echt op en het maakt je inrichting bijzonder. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden dus klik vooral op de linkjes voor een afbeelding.

Fotolijstje

Zoals ik al aangaf is een Tonki een fotolijstje. Maar dat dekt toch niet helemaal de lading. Je foto, die je ook rechtstreeks vanaf Instagram, kunt uploaden wordt direct op het karton afgedrukt. Na het vouwen heb je een foto en fotolijstje ineen. Met een prijs van net geen tientje per stuk, ook ideaal als kado!

Opberghondje

Die wil ik! Ik zie deze teckel al voor me op een tafeltje in de hal. Dat ik geen tafeltje in de hal heb, maar een uit de kluiten gewassen kinderwagen die alle ruimte inneemt, maakt niet uit. Leuk klein cactusje erin, sleutels en misschien zelfs wel een bakje met wat kleingeld voor de pizzabezorger. Ik zie het helemaal voor me. Hou je wel van hondjes, maar niet van teckels? Er zijn ook uitvoeringen met een labrador, Bull dog en een schattige chihuahua.

Schemerlamp

David Graas maakt heel veel van karton. Ik stipte het al even aan; meubels van karton. Daarvoor moet je dus bij meneer Graas zijn. Ik laat de meubels voor wat ze zijn, maar zijn lampen zijn wel echte eyecatchers. Deze schemerlamp vind ik het mooist. Eenvoudig en het karton is duidelijk herkenbaar.

Kras wereldbol

De kras wereldmap kennen we allemaal denk ik wel, maar wist je dat er ook een ronde versie is? Omdat een map aan de muur nogal aanwezig is, vind ik deze wereldbol persoonlijk veel mooier. Je zet hem neer op een tafeltje en met een plantje en lamp ernaast creëer je een leuk hoekje. Letterlijk je gemaakte reizen in de spotlight zetten.

Speelhuisje/ tipi

Over leuke hoekjes gesproken; een kinderhoek is onmisbaar als je kindertjes hebt. Als je de ruimte hebt is een speelhuisje of tipi van karton wel erg gaaf! Ik vind ze zo al erg mooi, maar voor de kinderen is het natuurlijk het leukst om aan de slag te gaan met verf, potloden of stiften en het helemaal eigen te maken.

Omdat het kan

Een wiegje van karton een I pad houder of kunst, het kan allemaal. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt met karton. Of beter gezegd; je kunt het zo gek bedenken als je wilt en het wordt gemaakt van karton.

Je huis inrichten met karton, zou jij het doen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond