Home » Je eigen tuinhuisje; extra ruimte om je huis te vergroten

Je eigen tuinhuisje; extra ruimte om je huis te vergroten

Bijna iedereen heeft wel een tuinhuisje of overkapping in de tuin. Vroeger voornamelijk voor nuttige zaken zoals een fietsenstalling of opslagplaats. Net even dat extra beetje ruimte die je huis vergroot! Ik vind het zelf ideaal voor seizoensgebonden spullen.

Opslagplaats

Nu ben ik in de zomer ook echt een buitenmens. Maak ik de tuin gezellig, het zwembad gaat op, de tuinset en de loungebank staan, parasol erbij, de bbq en een flinke stapel kinderspeelgoed. Maar dan breekt die gure, koude en donkere tijd toe en ben ik echt een binnenmens. Kaarsjes aan, serietje kijken en vergeet die heerlijke kachel niet. Dan is het fijn dat je je spullen droog en afgesloten kunt bewaren in je eigen tuinhuisje.

Een overkapping is dan weer ideaal om in het voorjaar alvast een beetje uit te leven naar de zomer, of in het najaar je zomer een beetje te verlengen. Vuurtje in de tuin, bankje bij je tuinhuis, lampjes, wijntje… ja ik beleef het helemaal.

Lees ook: Tuinonderhoud in het voorjaar

Feesthuisje of speelhuis

Ik weet nog goed dat een vriendin van vroeger in de tuin een heel groot tuinhuis had. En deze was niet voor fietsen of spullen, dit was een feesthuisje. Bank, bar, lampjes, muziek en gezelligheid. Geweldige plek vonden wij als clubmeiden om onze weekenden door te brengen. Dus ja, het is maar net hoeveel ruimte je hebt en wat je ermee wilt. Zo had mijn man in zijn jeugd een tuinhuisje waarin ze lekker speelden. Een soort levensgroot poppenhuis, hoe fantastisch!

Wellness in de tuin

Ook tegenwoordig kun je het nuttige met het aangename verenigen. Binnenkort gaat voor ons namelijk een kleine droom in vervulling. Want naast dat handig tuinhuisje voor opslag willen wij een wellnesshoekje in de tuin creëren. We zijn allebei gek op badderen, sauna, warmte en ontspanning. En hoe ideaal is een tuinhuis dan om een sauna in te plaatsen, bubbelbad erbij en je hebt een eigen privé wellness. En door het tuinhuisje met eventueel een overkapping is dit zowel in de zomer als in de winter een geweldige belevenis!

Lees ook: Zo creëer je een echte wintertuin

Je eigen tuinhuisje

Hoe zou jij je eigen tuinhuisje inrichten? Ga je voor praktisch of maak je er een gave ontmoetingsplek van voor jou en je vrienden? Gewoon om de fietsen in op te stallen of ideaal voor al je zomerspulletjes? Of spreekt het idee van een eigen wellness je toch meer aan? De mogelijkheden zijn in elk geval eindeloos!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond