Home » Je begrafenis; daar moet je toch niet aan denken?!

Je begrafenis; daar moet je toch niet aan denken?!

Met een lach en met een traan. Zo zie ik mijn begrafenis voor me. Iets waar ik trouwens helemaal niet bij wil stilstaan, maar ook iets waarvan ik weet hoe belangrijk het is dat het geregeld is. Vooraf! Het laatste wat ik zou willen is rompslomp voor mijn gezin en familie. Dat stukje zorg wil ik ze graag ontnemen. Dus ja, die begrafenis? Daar moet je juist wel over nadenken.

Muziek uitkiezen

Zo heb ik al bedacht dat er iets van André Hazes gedraaid moet worden. Dat iets kom ik alleen nog niet uit. Teksten krijgen natuurlijk door zo’n gebeurtenis een hele andere betekenis. Dat maakt het moeilijk om de knoop door te hakken. Als ik er al niet uitkom… hoe moet het dan wel niet voor hun zijn.

Proosten op het leven

Als het om eten en drinken gaat is het een heel ander verhaal. Dan ben ik iets minder besluiteloos. Koffie en thee mogen er zijn. Maar die plak cake gaan ze van mij niet krijgen. Die teleurstelling vroeger op school als iemand ging trakteren en het was…. jawel cake. Uhm, nee bedankt! Dus chocola en lekkere koeken alstublieft. En bitterballen en een glaasje wijn als laatste ronde. Raar? Vind ik niet. Mijn begrafenis mag zijn zoals mijn leven was.

Goed voorbereid met een uitvaartverzekering

Dan kun je een hoop willen zoals ik, maar dat kost serieus wel wat. Een standaard begrafenis of crematie loopt al snel richting de €10.000. Heb je speciale wensen dan loopt dit alleen maar op.

Een uitvaart kost gemiddeld tussen de €7000 en €10.000.

Bron: Zorgvaart

Precies daarom heb ik hier al jaren geleden een begrafenisverzekering voor afgesloten. Ik moet er niet aan denken, maar omdat ik het wel belangrijk vind, wilde ik ook voor de kinderen een uitvaartverzekering afsluiten. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ze al automatisch meeverzekerd zijn met mij.

Net als met alle verzekeringen, zie je soms door de vele aanbieders niet wat het beste bij je situatie past. Zorgvaart is een onafhankelijk vergelijkingsplatform voor je uitvaartverzekering. Zorgvaart helpt hiermee bij het vergelijken èn afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij het regelen en nadenken over je begrafenis of crematie zul je misschien tegen vragen aanlopen. Op de website van Mensenlinq vind je antwoorden op veel gestelde vragen over uitvaart.

Een mooie herinnering

Bij een begrafenis of crematie komt natuurlijk meer kijken dan alleen de keuze voor muziek en eten en drinken. Toch heb ik niet alles uitgestippeld. Er zijn dingen waarvan ik vind dat het aan mijn nabestaanden is, wat zij er van willen maken. Een grafsteen bijvoorbeeld. Of de keuze voor wel of geen assieraden. En echt, ik moet er niet aan denken, maar het voelt goed er wel aan gedacht te hebben.

Aan mijn flauwe grappen mogen ze later denken, dat ik mezelf soms iets te grappig vond, hoe onwijs vals ik altijd zong en dat je me wakker kunt maken voor eten.  Dat ik onwijs veel van ze hou natuurlijk ook! Maar ik wil niet dat de herinnering aan mij bestaat uit wat voor gedoe en kosten mijn begrafenis heeft opgeleverd.

Het is tijd, de hoogste tijd.
U wordt bedankt voor weer een avond gezelligheid.
Dag mevrouw en dag meneer,
u komt hier toch weer.

André Hazes – ’t Laatste Rondje••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond