Home » Jammer joh! Volgende keer beter

Jammer joh! Volgende keer beter

Jammer joh!

We verheugen ons vaak op een avondje waarop niks gepland staat. Geen nakijkwerk voor Benjamin, geen blog te schrijven door mij. Met een wijntje en wat chippies samen op de bank kruipen. Dat is dan het plan. De praktijk? Benjamin gaat na het eten naar boven om Mila naar bed te brengen en ik ruim beneden de boel af. Half uur later, nog niks. Een uur later vind ik het toch wel wat lang duren. Ga ik kijken, ligt hij of naast Mila te ronken of hij ligt al in ons bed. Een typisch “Jammer joh! Volgende keer beter.” moment voor ons. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het niet uitmaakt wie naar boven gaat of wie beneden blijft. De uitkomst is vaak hetzelfde.

Ik heb vaker van dit soort momentjes en heb ze op een rijtje gezet:
 

Zou het?!

 
Mila heeft heel lang bij ons geslapen. Niet uit overtuiging, nee meer uit gemak. En stiekem vond ik het ook gewoon erg fijn. Enfin, toen ze drie werd vonden we het toch echt wel welletjes. De eerste paar maanden mocht Bas uiteraard ook op de ouder slaapkamer (wel uit overtuiging), maar ook hem willen we nu zoveel mogelijk op zijn eigen kamer laten slapen. Als beide kinderen op een fatsoenlijk tijdstip op bed liggen is dat een high five waard. Liggen ze daarnaast ook nog eens in hun eigen bed, doen we bijna een vreugdedansje. Samen in bed stappen, zonder kinderen er tussen in, is dan zo lekker! Laatst was het weer zo’n feest, maar mijn hoofd had amper het kussen geraakt of ik hoorde al wat gepiep uit één van de kamers. Jammer joh! Volgende keer beter.
 
Lees ook: Als je het gevoel krijgt dat je je kinderen tekort doet
 
Jammer joh!
 
Lees ook: De efteling; een dag vol heerlijke clichés
 

De tijd vliegt… als je alles uitstelt

 
Ik heb een serieus tijd management probleem. Ik maak mezelf dan maar wijs dat ik goed onder druk presteer. Tot op zekere hoogte is dat ook zo. Alleen soms, heel soms weet ik dat ik er meer van had kunnen maken als ik op tijd was begonnen. Ik herinner me een swappakket dat ik moest maken voor iemand die iets heeft met Parijs. Ik meen dat ze daar ten huwelijk was gevraagd. In de korte tijd die ik nog had, kon ik niets passends vinden. En dan precies als het pakket net gepost is een te schattig kaarsje in de vorm van de Eiffeltoren zien bij de Hema. Waar ik in alle haast toch echt wel was geweest, maar (weer door die haast) het over het hoofd had gezien. Jammer joh! Volgende keer beter. 
 

Pijn is niet fijn

 
Schelden en vloeken doe ik (al heel lang) niet meer aan. Maar soms schiet er een “oh verdorie” uit. Hier is dan eigenlijk altijd mijn kleine teen bij betrokken. Ik wil het vermijden, maar vind het op zich ook niet wereldschokkend. Helaas klinkt het als “g*dverdorie” als een klein peutermeisje je dan nazegt. Dat kan uiteraard echt niet! Dus zeker een Jammer joh! Volgende keer beter. 
 
Lees ook: Opnieuw zwanger worden binnen een jaar. Dit deed het met mij!
 

En nu echt!

 
Op tijd naar bed en meteen slapen. Hoe vaak neem je jezelf dat wel niet voor? Ik regelmatig in elk geval. Vroeger bestond dit voornemen voor mij uit twee uitdagingen. Op tijd naar bed lukt tegenwoordig, tegen wil en dank, vaak nog wel. Maar dan… er komt een groepsappje binnen. Nog even reageren. Of gewoon schaamteloos lurken. Meelezen en niet reageren. Ondertussen eindeloos scrollend door mijn Facebook tijdlijn. Ook de statistieken van mijn blog bekijken is aan dit rijtje toegevoegd. Uiteraard moet tot slot de mail nog even gecheckt worden. Misschien heb ik wel een mail ontvangen sinds ik de laatste keer gekeken heb een uur geledenEn echt ik weet het. Zo belangrijk ben ik niet! Echt niet. En toch even kijken. Als ik dan echt ga slapen en mijn wekker geeft aan dat dat voor slechts zes uur kan denk ik weer; Jammer joh! Volgende keer beter. 
 

Meer van hetzelfde

 
→verkeerde rij kiezen →na het knopen van de draagdoek ontdekken dat er nog een jasje aan moet →een verjaardag vergeten →na een half jaar ontdekken dat je nog niet hebt gereageerd op reacties op deze blog.
 
 
 

Ik ben erg benieuwd. Wat was jouw laatste “Jammer joh! Volgende keer beter.” moment?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond