Home » It’s popcorn time!

It’s popcorn time!

popcorn

Door Debbie – Nu al weken de bioscopen gesloten zijn, is onze woonkamer omgedoopt tot cinema. Op vrijdag- en zaterdagavond is het standaard bij ons familiefilmavond.
Bij het kijken van een film moeten wij uiteraard iets te snacken hebben. Je loopt immers ook niet een bioscoop binnen en kijkt stoïcijns voor je uit als je langs de tientallen gekleurde M&M’s bakken loopt. Of negeert de vers gebakken nacho’s. Nee, als wij een film kijken, dan gaan we helemaal los. Onze favoriete snack is toch wel de popcorn. Lekker luchtig, verkrijgbaar in verschillende smaken en je bak schijnt nooit leeg te raken.

Popcorn walhalla

Twee jaar geleden maakte wij kennis met popcorn walhalla Allenbrand’s Gourmet Popcorn. Eigenaar Joshua en zijn vrouw Mirjam, beide afkomstig uit Amerika, hadden een grote liefde voor popcorn. Joshua begon op zijn 12de bij zijn vader te werken om popcorn te maken. Toen ze in Nederland kwamen wonen, namen ze de popcorn mee en openden een Allenbrand’s Gourmet Popcorn winkel.
Allenbrand’s werkt met familierecepten en alles is handgemaakt. Dat maakt de popcorn ook zo uitermate lekker, waardoor je maar door blijft eten.
Meestal kiezen we voor onze favoriete kaaspopcorn die we lekker lui online kunnen bestellen. Omdat bijna alle smaken glutenvrij zijn, kan mijn dochter lekker meesnacken.

Proeven, proeven, proeven

Voor de twijfelkonten onder ons is er een sample pack met maar liefst 10 verschillende smaken! Wij hebben het pakket dan ook online besteld en kijken uit naar de postbode. Bij het openen van het pakket vliegen direct mijn twee kinderen om me nek. Ze willen proeven. Ik besluit om een proeftest te houden, want nu kunnen we voor eens en altijd beslissen welke smaak het lekkerste is. De keuze bestaat uit de smaken; cheddar cheese, sweet & salty, butter & salt, red velvet cake, stroopwafel, jalapeno chili cheese, caramel seasalt, snickerdoodle cookie, caramel coffee en sundried tomato garlic and sea salt.

Onze favoriete snack is toch wel de popcorn. Lekker luchtig, verkrijgbaar in verschillende smaken en je bak schijnt nooit leeg te raken.

En de winnaar is…

Natuurlijk staat ondanks de vele smaken volgens mijn dochter de cheddar cheese nog steeds op nummer één. Toch is ze heel erg verrast door de smaak red velvet. Deze komt dan ook in haar top vijf te staan. Mijn zoon houdt meer van traditionele smaken en gooit op nummer één en twee de sweet & salty en butter & salt. Ikzelf ben zeer te spreken over de sundried tomato. De popcorn heeft een lekkere bite en eet lekker weg. De stroopwafel die helaas niet glutenvrij is, proeft echt naar een heerlijke warme stroopwafel en krijgt van ons de vijfde plek. De jalepeno chili wordt in de middenmoot geplaatst omdat hij wel lekker is, maar je echt een glas water nodigt hebt om je mond te blussen. Uiteindelijk zijn onze buikjes rond gegeten maar zien we opeens dat Allenbrand’s weer een nieuwe Limited Edition Flavor heeft uitgebracht. Toch maar weer een bucket bestellen, we hebben namelijk nog genoeg films te zien! 


Lees ook: Traktatietip: IJsje met popcorn••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond