Home » Is een mamafiets kopen echt nodig?

Is een mamafiets kopen echt nodig?

Vanaf het moment dat je je als zwangere begeeft in de wondere babywereld wordt je om je oren geslagen met allerlei producten waar je echt niet zonder zou kunnen. Voorzie je al problemen in je portemonnee? Nu al gebrek aan ruimte in huis? Ik kan je bij deze al geruststellen dat je heel veel van deze zogenaamde must-haves niet nodig hebt. Waar ik wel bij zweer is een degelijke mamafiets. Mocht je je afvragen of een mamafiets kopen echt nodig is dan is mijn antwoord een volmondige ja!

Wanneer mag kind op de fiets?

Hoewel het even duurt voor je kindje op de fiets mee mag, kan het geen kwaad om meteen al rekening te houden met deze uitgave. Het is namelijk een flinke, maar wel één waar je geen spijt van zal hebben. Je kindje mag trouwens mee op de fiets zodra het zelfstandig kan zitten. Het wordt trouwens niet alleen afgeraden om met je kindje in een draagdoek of draagzak te fietsen, het is zelfs verboden.

Lees ook: Welke loopfiets is voor welke leeftijd geschikt?

Mamafiets kopen

Een fiets kopen is heel persoonlijk. Wat voor mij prettig is, hoeft dat niet voor jou te zijn. Je kunt bijvoorbeeld online een mamafiets kopen bij Mantel. Hier heb je ruime keuze tussen allerlei merken. Ook kun je natuurlijk een fietsenzaak binnenstappen. In dit artikel vind je meer tips voor het kopen van een mamafiets.

Voordelen mamafiets

Uit praktische overwegingen keek ik de jongste bijna zijn fietszitje in. Het is even wachten, maar als het eenmaal zo ver is kun je er samen wat verder op uit dan lopend in de kinderwagen of drager. De keuze voor een mamafiets had ik zo gemaakt. Allereerst vind ik het fijn dat de ruimte tot het stuur ruim genoeg is voor een zitje en goed op en af kunnen stappen. De stabiliteit die de stuurbegrenzer en dubbele standaard van een mamafiets geven, vind ik ook erg prettig. Sommige mamafietsen hebben ook een langere bagagedrager zodat er genoeg ruimte is voor een achterzitje en een fietstas.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond