Home » Invulboek voor kleuters: Kleuter SmoeltjesSchrift

Invulboek voor kleuters: Kleuter SmoeltjesSchrift

invulboek voor kleuters

Hoe gaat het bij jou thuis als je kind uit school komt? Moet je hele verhalen aanhoren of moet je het eruit trekken? Bij ons verschilt het van dag tot dag. Mila is op zich een enorme kletskous, maar het komt steeds vaker voor dat ze geen zin heeft om iets te vertellen. Uit ervaring weet ik nu dat dat vanzelf komt, ze heeft soms gewoon wat meer tijd nodig. Je moet ook zoveel nu ineens als vierjarige.

Lees ook: Mila’s eerste wenochtend op school

Schoolreisje

Mijn razende nieuwsgierigheid won het laatst bijna van mijn begrip. Ze was voor het eerst op schoolreisje geweest en ik brandde van nieuwsgierigheid. Hoe vond ze het? Wat hadden ze gedaan? Was de busreis goed verlopen? Ik liep alleen meteen tegen een muur op. “Ik ga je heus niks vertellen hoor.” was het enige wat ik te weten kwam.  Hoewel ik het enorm jammer vond, liet ik haar gaan. De volgende dag kwam ze er zelf mee gelukkig. Ze had het enorm naar haar zin gehad en wilde nu wel over vertellen. Heel apart.

Het Kleuter SmoeltjesSchrift

Niet lang hierna kreeg ik de kans om het Kleuter SmoeltjesSchrift te reviewen. Nooit bedacht dat een invulboek voor kleuters misschien zou kunnen helpen, maar met het schoolreisje vers in mijn geheugen greep ik die kans met beide handen aan. Zou het ons helpen om de dag te bespreken? Zou het haar helpen om alle nieuwe indrukken die ze nu op de basisschool op doet te verwerken? Ik was reuze benieuwd!

KleuterSmoeltjesSchrift
Lees ook: Help, ik voel me verloren op school

Review Kleuter SmoeltjesSchrift

De grote lijn zijn vijf simpele vragen die met emoticons beantwoord kunnen worden. Juist omdat de opzet zo simpel is, weet een kleuter al vrij snel wat de bedoeling is en kan het dit onderdeel zelf doen. Naast deze vragen is er ook een dagelijkse opdracht. Dit varieert van een tekenopdracht tot leuke vragen die je (samen) kunt beantwoorden.

Sticker je dag

Het onderdeel “sticker je dag” is een leuke die ik niet onbenoemd mag laten. Onderdeel van het boek zijn een aantal stickers die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk aan stickers die zwemles, sporten, schommelen, sinterklaas en een verjaardagsfeest moeten uitbeelden, maar ook aan ziek zijn is gedacht.

Invulboek voor kleuters

Met het Kleuter SMoeltjesSchrift sluit jouw kind elke dag af met een smile!

belooft de kaft van het boek. Is dat zo? Heeft het invullen van het Kleuter SmoeltjesSchrift ons geholpen bij het doornemen van de dag? Ik had verwacht dat het een boekje vol met vragen was over de dag. Een soort van conversatiestarters. Veel vragen zijn het juist niet en dat is ook de kracht van het boek gebleken. Juist het eenvoudige maakt het een boek waar Mila graag mee bezig is.

KleuterSmoeltjesSchrift

Lees ook: Het vriendenboekjesetiquette

We vullen het boek niet elke dag in, ze mag het pakken wanneer ze daar zin in heeft en doet dat ook regelmatig. De opdrachten maakt ze door elkaar heen en ik laat haar haar gang gaan. De ene dag wordt op pagina 5 ingevuld en weer een andere dag op pagina 40 bij wijze van spreken. De perfectionist in mij laat het los en laat het gaan. Het is haar boek en het doet haar zichtbaar plezier. Wat mij opgevallen is, is dat ze gedurende de dag al hardop bezig is met hoe ze het boek gaat invullen. En is ze aan het invullen, gaat het kletsen vanzelf.

Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar
Uitgever: ScrivoMedia.nl
Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Sonja Kemp

Het Kleuter SmoeltjesSchrift: Invulboek voor kleuters••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Ik had er nog nooit van gehoord, maar het kan hier inderdaad ook helpen. Zo herkenbaar, dat ze soms niks kunnen vertellen of alles ‘vergeten’. Je schrijft trouwens fijne reviews, zo gecombineerd met je eigen ervaringen en persoonlijke verhaal.
  En heerlijk on te lezen dat je dingen los laat als de volgorde van het boekje! Zelf nooit bij stil gestaan, ik moest ineens aan het vriendenboekje denken 🙂 En dat ze bij jou gelukkig ook niet iedere dag alles hoeven te zeggen

  • Superleuk om te horen, ik probeer altijd dicht bij mezelf te blijven. Fijn om te horen dat dat ook zo overkomt.

   Ik kende een dergelijk boekje ook niet trouwens. En dat loslaten ging niet zo easy als gezegd hoor. Soms denk ik echt.. waar maak ik me druk om? Wat maakt het nou eigenlijk helemaal uit? Dat bedenken werkt. We zijn als volwassenen zo gewend dat iets op een bepaalde manier hoort. Het is daarom erg verfrissend om naar kinderen te kijken.

   Bedankt voor je reactie, leuk!

 • Ik kom even langs via het Blogfeestje, gezellig dat je weer meedoet! Mijn jongens vertellen zeer weinig over school, misschien dat zo’n smoeltjesschrift wel werkt. Ik ga me er eens in verdiepen 🙂 Bedankt voor de review.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond