Hoe gaat het bij jou thuis als je kind uit school komt? Moet je hele verhalen aanhoren of moet je het eruit trekken? Bij ons verschilt het van dag tot dag. Mila is op zich een enorme kletskous, maar het komt steeds vaker voor dat ze geen zin heeft om iets te vertellen. Uit ervaring weet ik nu dat dat vanzelf komt, ze heeft soms gewoon wat meer tijd nodig. Je moet ook zoveel nu ineens als vierjarige.
 
invulboek voor kleuters
 
Lees ook: Mila’s eerste wenochtend op school
 

Schoolreisje

 
Mijn razende nieuwsgierigheid won het laatst bijna van mijn begrip. Ze was voor het eerst op schoolreisje geweest en ik brandde van nieuwsgierigheid. Hoe vond ze het? Wat hadden ze gedaan? Was de busreis goed verlopen? Ik liep alleen meteen tegen een muur op. “Ik ga je heus niks vertellen hoor.” was het enige wat ik te weten kwam.  Hoewel ik het enorm jammer vond, liet ik haar gaan. De volgende dag kwam ze er zelf mee gelukkig. Ze had het enorm naar haar zin gehad en wilde nu wel over vertellen. Heel apart.
 

Het KleuterSmoeltjesSchrift

 
Niet lang hierna kreeg ik de kans om het KleuterSmoeltjesSchrift te reviewen. Nooit bedacht dat een invulboek voor kleuters misschien zou kunnen helpen, maar met het schoolreisje vers in mijn geheugen greep ik die kans met beide handen aan. Zou het ons helpen om de dag te bespreken? Zou het haar helpen om alle nieuwe indrukken die ze nu op de basisschool op doet te verwerken? Ik was reuze benieuwd!
 
KleuterSmoeltjesSchrift

 
Lees ook: Help, ik voel me verloren op school

 

Review KleuterSmoeltjesSchrift

De grote lijn zijn vijf simpele vragen die met emoticons beantwoord kunnen worden. Juist omdat de opzet zo simpel is, weet een kleuter al vrij snel wat de bedoeling is en kan het dit onderdeel zelf doen. Naast deze vragen is er ook een dagelijkse opdracht. Dit varieert van een tekenopdracht tot leuke vragen die je (samen) kunt beantwoorden.
 

Sticker je dag

 
Het onderdeel “sticker je dag” is een leuke die ik niet onbenoemd mag laten. Onderdeel van het boek zijn een aantal stickers die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk aan stickers die zwemles, sporten, schommelen, sinterklaas en een verjaardagsfeest moeten uitbeelden, maar ook aan ziek zijn is gedacht.
 

Invulboek voor kleuters

 

Met het KleuterSMoeltjesSchrift sluit jouw kind elke dag af met een smile!

belooft de kaft van het boek. Is dat zo? Heeft het invullen van het KleuterSmoeltjesSchrift ons geholpen bij het doornemen van de dag? Toen het boekje binnenkwam was ik een beetje teleurgesteld. Mijn verwachting strookte niet met de werkelijkheid. Ik had verwacht dat het een boekje vol met vragen was over de dag. Een soort van conversatiestarters. Veel vragen zijn het juist niet en dat is ook de kracht van het boek gebleken. Juist het eenvoudige maakt het een boek waar Mila graag mee bezig is.
 
KleuterSmoeltjesSchrift
 
Lees ook: Het vriendenboekjesetiquette
 
We vullen het boek niet elke dag in, ze mag het pakken wanneer ze daar zin in heeft en doet dat ook regelmatig. De opdrachten maakt ze door elkaar heen en ik laat haar haar gang gaan. De ene dag wordt op pagina 5 ingevuld en weer een andere dag op pagina 40 bij wijze van spreken. De perfectionist in mij laat het los en laat het gaan. Het is haar boek en het doet haar zichtbaar plezier. Wat mij opgevallen is, is dat ze gedurende de dag al hardop bezig is met hoe ze het boek gaat invullen. En is ze aan het invullen, gaat het kletsen vanzelf.
 
Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar
Uitgever: ScrivoMedia.nl
Auteur: Josina Intrabartolo
Illustraties: Sonja Kemp
 
 
 
Ik heb het KleuterSmoeltjesSchrift gekregen om te reviewen.
 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 7 Comments

 1. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het kan hier inderdaad ook helpen. Zo herkenbaar, dat ze soms niks kunnen vertellen of alles ‘vergeten’. Je schrijft trouwens fijne reviews, zo gecombineerd met je eigen ervaringen en persoonlijke verhaal.
  En heerlijk on te lezen dat je dingen los laat als de volgorde van het boekje! Zelf nooit bij stil gestaan, ik moest ineens aan het vriendenboekje denken 🙂 En dat ze bij jou gelukkig ook niet iedere dag alles hoeven te zeggen

  • Superleuk om te horen, ik probeer altijd dicht bij mezelf te blijven. Fijn om te horen dat dat ook zo overkomt.

   Ik kende een dergelijk boekje ook niet trouwens. En dat loslaten ging niet zo easy als gezegd hoor. Soms denk ik echt.. waar maak ik me druk om? Wat maakt het nou eigenlijk helemaal uit? Dat bedenken werkt. We zijn als volwassenen zo gewend dat iets op een bepaalde manier hoort. Het is daarom erg verfrissend om naar kinderen te kijken.

   Bedankt voor je reactie, leuk!

 2. Wat superhandig!! Ik ga er eens naar kijken, wanr ook ik heb een kleuter die niet veel los laat.

 3. Ik kom even langs via het Blogfeestje, gezellig dat je weer meedoet! Mijn jongens vertellen zeer weinig over school, misschien dat zo’n smoeltjesschrift wel werkt. Ik ga me er eens in verdiepen 🙂 Bedankt voor de review.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
%d bloggers liken dit: