Home » PAW Patrol op bezoek bij PIT {Interactief museum in Almere}

PAW Patrol op bezoek bij PIT {Interactief museum in Almere}

PIT is een museum in Almere over veiligheidsdiensten. Je kunt er van alles leren over de politie, brandweer en de ambulance. Het leukste vind ik de combinatie van zien en doen! En vanaf zaterdag 10 november wordt dit alles ook nog eens gecombineerd met peuter- en kleuter hitserie PAW Patrol! We waren uitgenodigd om het zelf te komen beleven en hoe leuk dat was lees je hier!

Museum over veiligheidsdiensten

PIT is een museum waar je een route loopt die je meeneemt door allerlei hulp- en veiligheidsdiensten. Vanaf zaterdag 10 november wijzen de stoere honden van PAW Patrol je de weg. Door een speurtocht te doen vertelt elk karakter uit de serie je leuke weetjes over veiligheidsdiensten. Daarnaast moet je natuurlijk zelf doen, ervaren en op avontuur. Het feest begint in de verkleedkast! Wil je graag een stoere brandweerman zijn? Een echte agent? Of liever een ambulance broeder? Er is van alles om te proberen en niet alleen voor de kids, ook ouders mogen zich uitleven!

Vervolgens wordt je geleid langs alle afdelingen van de veiligheidsdiensten. Mijn meiden vonden het vooral leuk om de voertuigen van zowel de politie, bandweer als een echte ambulance te bekijken. En voor de wat oudere kids hoeft het niet bij kijken te blijven. Er is overal heel veel informatie te vinden over de veiligheidsdiensten. Lees over vroeger, kijk een filmpje over acties of neem eens plaats in een voertuig. Er zijn ook interactieve spellen om je kennis te laten maken met de hulpdiensten. Je kunt er je skelter rijdbewijs halen, gamen en filmpjes kijken.

Lees ook: Herfstvakantie saai? Niet in het Van Gogh Museum!

PAW patrol bij PIT

Maar zaterdag de 10e kwam je er niet alleen de politie, brandweer en ambulance tegen, nee ook de PAW Patrol was niet te missen. Held Chase liep er zelfs rond! Wij gingen met hem op de foto. Onze oudste vond het wel een beetje spannend, het is toch even anders dan zo veilig achter de TV. De andere PAW Patrol honden leiden je langs de route doordat je op zoek moest naar het plaatje van de stoere hond en de vraag die bij het plaatje hoorde leert je van alles over de veiligheidsdiensten. Leuk om deze twee op deze manier te combineren!

Interactief museum in Almere

Na dat we verkleed waren, elk voertuig goed bekeken hadden en zelfs in sommige voertuigen even hadden plaats genomen, hebben we lekker wat gedronken. Want ook eten en drinken is te krijgen bij PIT. Net als dat je er leuke souvenirs kunt kopen. Natuurlijk ook PAW patrol souvenirs. Alles voor een compleet dagje uit dus!
Heb jij ondernemende kids? Houden jullie wel van stoere actie? Leer je graag over de hulpdiensten of wil je gewoon alles eens van dichtbij rustig kunnen bekijken? Neem dan zeker eens de moeite voor dit interactieve museum in Almere, ideaal uitje met dit druilerige herfstweer!

Verkleed je als stoere agent, brandweerman of ambulance broeder, blus een brand, haal je skelter rijbewijs, doe de voertuigen speurtocht of zoek alle honden pootjes van de PAW Patrol superhelden! Er zijn verschillende speurtochten te doen zoals de PAW Patrol speurtocht, maar ook een 112 Voertuigenspeurtocht en een Brandweerspeurtocht. Genoeg te doen voor jong en oud!

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond