Home » Inspiratie voor op verlanglijstje: speelgoed van vroeger in een nieuw jasje

Inspiratie voor op verlanglijstje: speelgoed van vroeger in een nieuw jasje

Alles van vroeger komt weer terug, dus ook speelgoed. Na al die jaren zijn er natuurlijk een hoop nieuwe en moderne producten, maar het is grappig om te zien dat tussen alle rages altijd wat tussen zit waar ik mij vroeger ook opperbest mee vermaakte. In deze blog vind je daarom speelgoed van vroeger dat nu nog steeds inspiratie voor op een verlanglijstje oplevert.

Gravitrax

Moest je het eerst doen met een houten heen en weer knikkerbaantje, nu is daar Gravitrax. Met behulp van bouwstenen, vloerplaten, rails en allerlei speciale onderdelen kun je je eigen kogelbaan bouwen. Je creativiteit en ruimtelijk inzicht worden hierbij spelenderwijs gestimuleerd. De starterset heeft 100 onderdelen en hiermee kun je prima vooruit, maar nu zijn er wel hele toffe nieuwe uitbreidingen: een lifter, scoop, tunnels en zelfs trampolines. Deze nieuwe uitbreidingen zorgen voor nog meer actie op je kogelbaan. En het mooie is dat de goedkoopste uitbreiding €10,99 kost.

Lees ook: Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

SkippyDance

De opvolger van Ztringz, ook zo’n fijne uit de oude doos, is SkippyDance. Ging je met Ztringz aan de slag om met je handen de mooiste creaties te maken, nu mag je je coole dansmoves laten zien. Spelen met SkippyDance kun je alleen, maar het leukste is natuurlijk met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. En de prijs is net zo fijn als vroeger: €2,99.

Stoepkrijt

Ander fijn buitenspeelgoed is stoepkrijt. Een klassieker dat bijna alle kinderen wel leuk vinden. In mijn herinnering hadden we vroeger alleen niet zoveel kleuren en smaken als nu. De zachte pastelkleurtjes kunnen afgewisseld worden met de diepe intense kleuren van Crayola. Ook in de vorm heb je keuze.  Zo zijn er stoepkrijt eieren en zelfs stoepkrijtverf. Wat nog net zo is als vroeger is het plezier.

Slijm

Is slijm ooit weggeweest? Ik kan het me niet herinneren in elk geval. Al is er trouwens wel een hoop veranderd. Was ik vroeger blij met een ondefinieerbaar goedje in een boterhamzakje nu heb je slijm met glitters, slijm van foam, slijm dat kan stuiteren en magnetisch slijm. Al dat slijm komt zelfs met hippe bewaardoosjes. Erg fijn!

Inspiratie voor op verlanglijstje

Inspiratie voor op een verlanglijstje doe ik op door bij vriendinnen rond te vragen, te kijken naar de genomineerden voor Speelgoed van het jaar, maar speelgoed uit je jeugd levert ook altijd nieuwe ideeën op. Uit de oude doos in een nieuw jasje.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond