Home » Hier zoek ik naar inspiratie voor mijn bruiloft

Hier zoek ik naar inspiratie voor mijn bruiloft

Er zijn vrouwen die al heel vroeg, soms zelfs voor ze de bruidegom to be hebben ontmoet, weten hoe hun bruiloft er uit gaat zien. Van hun trouwjurk, bruidschoenen tot de ceremonie. Ik ben niet zo’n vrouw, maar die achterstand heb ik dubbel en dwars ingehaald. Ik grap regelmatig dat ik eeuwig verloofd ben. Een burgerlijke status die ik met trots draag, maar waarvan ik inmiddels bereid ben die meteen in te ruilen voor het echte werk. Het zal je vast niet verbazen dat ik het niet kan laten om vast wat inspiratie op te doen voor mijn bruiloft.

Huwelijksaanzoek in Venetië

Het is 2014 als we met z’n tweeën romantisch Venetië onveilig maken. De zeelucht, lekker eten en tijd voor elkaar stijgen hem naar het hoofd en daar ter plekke besloot hij mij te vragen. Ik krijg een, in alle haast daar gekochte, ring om mijn vinger geschoven en geniet van de belofte die er bij hoort. We wisten allebei dat het daar voorlopig bij zou blijven.

Romantisch Venetië
Na DE vraag

Prioriteiten stellen

De jaren vliegen, we verhuizen en het gezin breidt uit met een auto en nog twee kinderen. Onze prioriteiten liggen bij deze grote gebeurtenissen die elk steeds al ons spaargeld opeten. Het laatste grote geldverslindend project dat tussen ons en een huwelijk in staat is een nieuwe keuken. Al het andere wat ons dagelijks leven fijner maakt, krijgt prioriteit boven een duur huwelijksfeest. Maar ooit… ja ooit! Ooit komt op dit moment wel heel dichtbij kan ik je vertellen.

Dromen over je bruiloft

Daarmee ook de dromen en ideeën. De beer is los. Alleen, maar ook samen, fantaseren over onze grote dag. Al dan niet bewust heb ik de afgelopen jaren veel inspiratie opgedaan.

1. Trouwerij

De nummer 1 manier om inspiratie op te doen voor je eigen bruiloft is te gast zijn op die van een ander. We weten nu redelijk precies wat we willen, maar vooral niet willen. Zo willen we een bruiloft waarbij alle genodigden de hele dag welkom zijn. Geen scheiding tussen dag en avondgasten, maar wel kritisch zijn in wie je uitnodigt.

Lees ook: Een bruidsboeket vangen; de beste tips!

2. Say Yes to the dress

Het TLC programma Say Yes to the Dress is bij uitstek geschikt om een idee te krijgen van al het moois aan trouwjurken. Tot ik zelf ga passen weet ik pas of een korte trouwjurk, een baljurk of een lange A-lijn het best bij mij zal passen, maar tot die tijd verlekker ik mij aan de droomjurken van een ander.

3. Pinterest

Uiteraard mag Pinterest, als grootste inspiratiebron voor zo’n beetje alles, niet ontbreken. Een geheim bord is zo aangemaakt en struinen naar toffe ideeën levert een boel voorpret op. Door alles op dat bord te bewaren, kun je er zo naar teruggrijpen als dat nodig is.

4. Hashtags

Instagram is een zeer visueel ingesteld social media platform. Perfect dus voor foto’s van styled fotoshoots en echte bruiloften. Deze hashtags leveren gegarandeerd mooie plaatjes op: #wijgaantrouwen #trouwinspiratie en #bruiloftinspiratie.

Inspiratie voor je bruiloft

Je bruiloft plannen doe je vaak niet in een korte tijd. Hier gaat veel tijd in zitten. Wil je inspiratie opdoen voor je bruiloft ter voorbereiding of als voorpret zijn er tal van bronnen. Mijn favoriete inspiratiebron is toch wel de bruiloft van iemand anders.

Waar zoek jij of heb je gezocht naar ideeën voor je huwelijksdag?

 

Met deze afbeelding bewaar je dit artikel op Pinterest voor later.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond