Home » Waar kun je inspiratie voor kerstversiering opdoen?

Waar kun je inspiratie voor kerstversiering opdoen?

Als ik eenmaal dat eerste kerstliedje heb gehoord, begint het aftellen naar de kerst. Ik wacht netjes tot de goedheiligman weer aan zijn terugreis naar Spanje is begonnen voor ik los ga met kerstversiering, maar met inspiratie opdoen is niets mis toch? Een groot inspiratiebron is natuurlijk Pinterest, maar sommige winkels weten meer dan hun beste beentjes voor te zetten. Zo zijn de etalages van de Bijenkorf elk jaar weer prachtig versierd! Er zijn nog meer plekken, zoals tuincentra, waar je heel fijn inspiratie voor kerstversiering kunt op doen, deze bij elkaar shoppen of je gewoon lekker kunt vergapen aan al dat moois.

Kerstetalages van de Bijenkorf

Traditiegetrouw kun je begin november bij de Bijenkorf al in de kerststemming komen. De etalages krijgen dan een mega kerst make-over en dit jaar speelt niemand minder dan Bobbie de Beer een hoofdrol in de “Make Classic Fantastic” kerstthema. Duizenden beren sieren de etalages die met behulp van augmented reality zelfs tot leven komen. Online kun je prima de mooiste kerstballen en kersthangers shoppen, maar als je in de buurt bent, zou ik zeker op z’n minst even langs lopen. Net als vorig jaar zijn de etalages ook dit jaar interactief. Door het scannen van een QR code vertelt Hadewych Minis jou een Bobbie verhaal. Retro meets 2018!

Kerstshows bij tuincentra

Als je het hebt over inspiratie opdoen voor kerst, kun je niet om de Intratuin en andere tuincentra heen. Voor velen is het elk jaar weer een feestje om de prachtig versierde winkels te bezoeken. Er is zoveel moois te zien, je kijkt je ogen uit. De ene winkel pakt nog meer uit dan de andere. Een favoriete website van mij, en duizenden anderen, voor het opdoen van inspiratie voor kerst is Christmaholic. De favoriete kerstshows bij tuincentra van Saskia zijn Intratuin Duiven, Coppelmans Nuenen en Tuincentrum Borghuis. In dit artikel met kerstshow aanbevelingen lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.

Cadeautjes versieren bij Ikea

Ook Ikea pakt uit met kerst. Zo is er natuurlijk de jaarlijkse kerstboom voor €1,00 actie. Wat ik met kerst eigenlijk het leukst vind bij Ikea is de stationary afdeling. Die met mooi inpakpapier, prachtige lintjes en bijpassende cadeautasjes. Ik hou er van! Door aan zoiets simpels als het inpakken van een cadeau net iets meer tijd en aandacht te besteden, maak je van het krijgen van een kerstcadeau een mooie beleving. Uiteraard doen die mooi versierde pakjes het ook heel goed onder de boom.

Kersttrends 2018

Ook dit jaar zijn er verschillende kersttrends. Denim blues” bijvoorbeeld met als focus donkerblauwe kerstversiering met stoere leren en houten accessoires. Ook koper als kleur heeft een plekje verworven in de kerstboom. Evenals retro stukken als kerstdecoratie. En met het traditionele zilver, rood en groen gooi je nog steeds hoge ogen. Voor elke smaak en interieur kun je een bijpassend kerstthema vinden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond