Home » Inspiratie voor “de vier cadeautjesregel”

Inspiratie voor “de vier cadeautjesregel”

Heb je weleens gehoord van de vier cadeautjesregel? Het is voor mij een perfecte houvast gebleken om cadeautjes te kopen voor Sinterklaas en andere feestelijke dagen. Daarnaast vermindert het ook de hoeveelheid speelgoed die je het huis in sleept. Win-win! In dit artikel leg ik je precies uit wat het is, deel ik inspiratie voor de vier cadeautjesregel én kun je gratis een verlanglijstje downloaden die je helemaal volgens deze regel kunt invullen.

Waarom ik overstag ben gegaan

Maar eerst vertel ik graag waarom ik toch overstag ben gegaan. Tot voor kort vond ik zo’n cadeautjes regulering maar onzin namelijk. Ieder zijn ding, maar ik vond het juist heerlijk om lekker los te gaan voor bijvoorbeeld Sinterklaas of een verjaardag. Tot ik zag dat vooral ik er eigenlijk blij van werd en de kinderen er niet zoveel aan hadden. De oudste werd met elk cadeau ondankbaarder. Door de hoeveelheid had het op dat moment allemaal geen waarde meer. De jongste speelde enkel met het inpakpapier dat overal lag en de middelste wilde gewoon met zijn eerste cadeau blijven spelen. Wij als ouders wilden vooral dat al die cadeautjes opengingen. Daar hadden we immers zo ons best voor gedaan. En het is toch hartstikke leuk? Uhm… nee dus. Dit voorlopig dus echt niet meer! We blijven Sinterklaas vieren, maar dan iets ingetogener.

De vier cadeautjesregel

Zo pakken we het aan: De bedoeling is dat je het aantal cadeaus voor Sinterklaas of een ander feestje beperkt tot vier, maar zover was je vast al. 😉

•Iets dat ze willen
•Iets dat ze nodig hebben
•Iets om aan te trekken
•Iets om te lezen

Voordelen 4 cadeautjesregel

De vier cadeautjesregel is hiermee een mooie houvast. Het voorkomt een ernstig overprikkeld kind dat van gekheid niet meer weet waar hij mee moet spelen en wat er van hem verwacht wordt. Los daarvan geeft het mij eigenlijk ook rust. Nu al. Ik kan bij wijze van spreken zo allemaal dingen afvinken. Dit heb ik al en dat wil ik nog. Check, check, dubbel check! Inmiddels letterlijk, want ik heb een verlanglijstje volgens de 4 cadeautjesregel gemaakt dat je onder aan het artikel gratis kunt aanvragen. Tot slot borrelde er door de gegeven onderwerpen ook meteen een hoop inspiratie op.

Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

Cadeautjesregel 1: Iets dat ze willen

Is er iets dat ze heel graag willen hebben? Of iets waarvan je weet dat ze er zo ontzettend blij van zouden worden? Kom je er niet uit? De verkiezing Speelgoed van het Jaar is een fijne inspiratiebron.

Dit zijn mijn favorieten van alle genomineerden:

•VTech is maar liefst 3 keer genomineerd waaronder met Codi Mijn RoboDino. Een dino waarmee de kleintjes al kunnen leren programmeren. Door verschillende combinaties te maken met de stekels op zijn rug, kan de dino brullen, zingen en dansen. Er zijn in totaal 27 combinaties te maken waarmee ze liedjes, kleuren, vormen, oorzaak en gevolg leren.

•Ook SmartGames krijgt met een aantal nominaties eer voor haar toffe spellen. Brain Train combineert leren met één van de favoriete voertuigen van mijn zoons; een trein. Dit logische denkspel is al geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

Naast leuk speelgoed, kun je je kinderen ook een belevenis cadeau doen. Samen naar een concert bijvoorbeeld. Hier kun je aan denken:

•Disney on Ice
•Kerstvakantieconcert Kinderen voor Kinderen
Gruffalo in het theater (door Meneer Monster producties)
•Dagje Efteling

Lees ook: Kindvriendelijk overnachten vlakbij de Efteling in het GuestHouse Hotel

Cadeautjesregel 2: Iets dat ze nodig hebben

Bij iets dat ze nodig hebben, denk ik meteen aan nuttige cadeaus, maar zoek ik het in een andere hoek dan kleding en schoenen. Dit zijn mijn top tips:

•De Pictoplanner van Ivy&Oliver. Dit magnetisch planbord geeft niet alleen rust, maar ziet er ook onwijs tof uit. Kinderen hebben baat bij overzicht en weten wat er gaat gebeuren. Het helpt ze patronen ontdekken, herkennen en de voorspelbaarheid hiervan is fijn voor ze.

•Over patronen ontdekken gesproken. Op het moment zijn de kinderen druk in de weer met Silishapes. Het zijn tien sensorische voelcirkels. Vijf grote en vijf kleine. De kinderen lopen eroverheen, doen hik-stap-sprong en friemelen er op los. Hartstikke goed voor de sensomotoriek. Lees hier mijn review over de Silishapes.

•Een online typecursus voor kinderen kan al vanaf acht jaar en ouder. Het leert ze omgaan met het toetsenbord en natuurlijk typen. Een enorm dikke pre natuurlijk in deze digitale wereld. Ga wel op zoek naar een speelse cursus die past bij de leeftijd. Leerzaam hoeft niet onder te doen voor leuk. Bij LOI Kidzz leren kinderen, onder het mom van gamend leren is beter leren, typen als een super spion. Ook in Duckstad weten ze, met de vrolijkste typecursus van Nederland, er een feestje van te maken.

•Spelletjes spelen hoort gewoon bij de opvoeding toch? Van een gezelschapsspel leren kinderen zoveel. Nu mijn dochter ouder wordt, begint ze juist de eerder genoemde SmartGames te ontdekken; spelletjes die je in je eentje kunt spelen. Squirrels Go Nuts en Brain Cheeser zijn haar persoonlijke favorieten. SmartGames zijn logische denkspellen geschikt voor één speler. Elk spel heeft verschillende levels die in moeilijkheid oploopt.

Cadeautjesregel 3: Iets om aan te trekken

Kan je kind nieuwe kleding gebruiken? Kleertjes.com is een fijn adresje met toffe kinderkleding. Vaak nog in de sale ook! Iets om aan te trekken kan natuurlijk ook gewoon een setje verkleedkleren zijn hé? Voor mijn dochter en zoontje zou dat iets uit drie categorieën zijn. Iets dat ze willen, nodig hebben en aan kunnen trekken. Haha.

Cadeautjesregel 4: Iets om te lezen

De Kinderboekenweek is een mooie tijd om inspiratie op te doen voor mooie boeken. Rond deze periode worden er tal van boekentips gegeven en zijn er mooie aanbiedingen te vinden.

Een andere tip is het nieuw interactief flapjesboek over letters van HEMA: Ootje en zijn lettervriendjes. Om het verhaal nog leuker en spannender te maken kun je na aanschaf van het boek gebruik maken van de Ootje-app. De app heeft een hoor-, letter- en zoekspel.

Tips

Uiteraard kun je je laten inspireren door de regels, maar er wel je eigen draai aan geven. Een regel toevoegen bijvoorbeeld. “Iets lekkers” om maar iets te noemen. Een regel juist weglaten kan natuurlijk ook. Of je kunt een gezamenlijk iets kopen als je meerdere kinderen hebt. In plaats van twee boeken eentje die ze moeten delen. Of 1 spel die de kinderen samen kunnen spelen.

Verlanglijstje volgens de 4 cadeautjes regel

Vond je deze tips voor de vier cadeautjesregel nuttig? Via onderstaande afbeeldingen kun je ze bewaren op Pinterest om altijd weer even op te zoeken. Tot slot heb ik nog een tip voor je. Gedurende het hele jaar probeer ik cadeau ideeën te verzamelen voor een verjaardag of de feestdagen. Omdat het me heel handig leek, heb ik speciaal hiervoor een verlanglijstje gemaakt. Niet zomaar één, maar helemaal volgens de genoemde regels. Via dit formulier kun je het gratis aanvragen.

De vier cadeautjesregel


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond