Home » Inspiratie voor een nieuwe badkamer: trends 2021

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: trends 2021

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: trends 2021

Langzaam maar zeker gaan we richting 2021. Ieder jaar is het weer even spannend wat de nieuwe trends worden voor 2021 op het gebied van eigenlijk alles. Denk aan kleding, kapsels, meubels en de badkamer. In dit artikel bespreken we de nieuwste badkamer trends voor 2021.

Een complete badkamer

In 2021 zien we bepaalde stijlen weer terug die we de afgelopen periode ook veel gezien hebben. Denk aan een industriële badkamer, een landelijke badkamer of een moderne badkamer. Deze blijven net als in 2020 mateloos populair. Het mooiste is wel om de badkamers helemaal compleet te maken, zodat alles bij elkaar past. Dus ga je voor een industriële badkamer, voer dit dan door in de complete badkamer. Een voorbeeld: een moderne muurtegel zal er erg vreemd uit zien in een landelijke badkamer met gietvloer. Kijk hier voor meer prachtige badkamers.

Vrijstaande badkuip

Dé klassieker die zijn comeback maakt, en hoe! Een vrijstaande badkuip staat prachtig in een moderne, elegante badkamer. Een vrijstaande badkuip past in principe bij iedere badkamerinrichting, het enige wat je echt moet hebben voor een vrijstaande badkuip is ruimte. Een ruime badkamer waar de badkuip ook echt tot zijn recht komt. Bij een kleinere badkamer is een vrijstaande badkuip minder passend.

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: trends 2021

Losse wastafels

Een nieuwe badkamer in 2021 kan eigenlijk niet meer zonder twee wasbakken. Waar we tot nu toe heel veel dubbele wastafels zagen, is het in 2021 de trend om twee losse wastafels te maken. Uiteraard zijn de dubbele wastafels aan elkaar ook nog altijd perfect te gebruiken in 2021, maar als je de ruimte hebt om twee losse wasbakken te plaatsen, zit je helemaal goed!

Matzwart

Wat we in 2021 ook echt als trend zien, is een matzwarte badkamer. Denk aan een zwarte douchekraan, zwarte wastafel kranen of zelfs een zwart bad. Het grote voordeel van zwart is dat het tijdloos is. Het is nu een trend, maar over vijf jaar is je badkamer nog steeds modern. Wil je het iets minder rigoureus aanpakken, dan kun je kiezen voor zwarte accessoires zoals de wastafels, de douchekop, de zeepdispenser en de prullenbak.

Inspiratie voor een nieuwe badkamer: trends 2021

Smarthome verlichting

We leven in een tijdperk waar we niet meer zonder smartphones en Wifi kunnen. Dit kunnen we ook doorvoeren in de badkamer. In 2021 zijn namelijk de smarthome artikelen een trend. Sluit bijvoorbeeld de badkamerverlichting aan op de smarthome bediening. Zo kun je op afstand de verlichting bedienen. Niet alleen de sterkte, maar ook de kleuren.

Maak het groen!

Nu niet direct de groene verf van zolder halen hoor! Een groene badkamer is namelijk géén trend in 2021. Maar groene planten in de badkamer zijn wél een echte aanrader, dus eigenlijk is een mooie grote groene plant in je badkamer onmisbaar. Indien je natuurlijk verlichting in je badkamer hebt door middel van een raam, dan kun je kiezen voor een echte plant. De warmte die vaak in een badkamer hangt kan geen kwaad: dit is juist een klimaat waar veel planten het goed op doen!
Mocht je geen raam hebben in de badkamer, dan kun je het beste kiezen voor een kunstplant, aangezien een echte plant het anders niet lang uit zal houden.

Tot zover de badkamer trends voor 2021. Ga jij je badkamer in 2021 verbouwen?
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond