Zoeken
Zoeken
Home » Inspiratie voor de kleine badkamer

Inspiratie voor de kleine badkamer

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kun je niet in de wilde weg mooie spullen kopen, neerzetten en klaar. Het indelen van een kleine badkamer vergt wat extra denkwerk, onderzoek en je zult keuzes moeten maken. Voor een kleine badkamer zijn er een paar algemene spelregels waar ik graag wat meer over vertel.

Keuzes maken in een kleine badkamer

Is het bijvoorbeeld mogelijk om een bad te plaatsen in een kleine badkamer? Ga je voor kleine of grote tegels en moeten die tegels dan licht of juist donker zijn? Kies je voor een enkele of een dubbele wastafel en past dat allemaal? Iedere woning en ieder mens is anders en daarmee ook de badkamerruimte. Daar gaan we in dit artikel wat verder op in.

Kleur doet veel in een kleine badkamer

Er wordt nog steeds heel vaak gedacht dat donkere kleuren een ruimte kleiner doen lijken. Maar wanneer je kiest voor een combinatie van een lichte wand met een donkere vloer, krijg je juist een ruimtelijk effect.

Ben jij het type dat houdt van kleur? Kies dan voor details en accessoires in je lievelingskleur. Houdt de rest neutraal. Je bent bijvoorbeeld dol op blauw. Kies dan bijvoorbeeld voor één blauwe wand en een blauwe wastafelkom. De rest houd je in een lichte kleur en stijl je af met blauwe badkameraccessoires. Op deze manier breng je heel simpel eenheid aan in je kleine badkamer. En die eenheid zorgt dan weer voor rust én dat ruimtelijkere gevoel.

Tegelen

Voor een kleine badkamer kun je het beste kiezen voor grote, langwerpige tegels. Ja ik weet het, superleuk, die mozaïektegeltjes, maar veel voegen laten je badkamer kleiner lijken. Wanneer je het idee van mozaïek toch niet kunt loslaten, kun je één onderdeel van de badkamer pakken en ze daar als accent toevoegen.

Welke badkamertegel je uiteindelijk kiest hangt ook af van het patroon of de legrichting van de tegels. Wanneer er veel van de tegels moet worden afgesneden is dat namelijk niet alleen zonde van je geld, het zorgt er ook voor dat de ruimte optisch wordt verkleint. Met een gedetailleerd tegelplan voorkom je snijverlies en zorg je ervoor dat alles er strak bij komt te liggen.

5 ideeën voor de kleine badkamer

Om je van wat extra badkamer inspiratie te voorzien heb ik 5 handige ideeën voor je verzameld om aan de slag te gaan:

  • Sla drie vliegen in één klap met een spiegelkast: een spiegel, het ruimtelijke gevoel dat spiegels geeft én extra opbergruimte.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte: een ruimte lijkt sneller kleiner en rommeliger met spullen op de vloer.
  • Kies voor zwevende badkamermeubels om de vloeren vrij te houden en groter te doen lijken. Houd het klein en bescheiden en vermijd te grote meubels.
  • Het is fijn om een dubbele lade in een wastafelmeubel te hebben: je kunt er namelijk superveel in kwijt.
  • Er zijn diverse mogelijkheden om op ruimte te besparen in de badkamer. Denk hierbij aan ruimtebesparende closetpotten en douchecabines, maar ook ondiepe wastafels en wastafelmeubels. Of wat dacht je van een handdoek radiator. Zo heb je het lekker warm en kun je je handdoeken laten drogen.
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp
Geschreven door
Cassandra

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: