Home » Inspiratie voor de kleine badkamer

Inspiratie voor de kleine badkamer

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kun je niet helemaal los gaan in de winkels en allerlei mooie spullen kopen, neerzetten en klaar. Het indelen van een kleine badkamer vraagt wat extra tijd en denkwerk, maar ook onderzoek en met name keuzes die je zal moeten maken. Voor een kleine badkamer kun je rekening houden met de volgende tips en spelregels.

Keuzes maken in een kleine badkamer

Keuzes maken zal essentieel zijn, want je hebt nu eenmaal niet onbeperkt de ruimte. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een bad te plaatsen in een kleine badkamer, of kun je beter alleen een douche plaatsen? Of misschien een douche in bad?
En ga je op de muren voor kleine of grote tegels en moeten die tegels dan licht of juist donker zijn? Kleur kan veel doen met een ruimte.
Kies je voor een enkele of een dubbele wastafel en past dat allemaal? Natuurlijk is een dubbele heerlijk luxe, maar als je badkamer hierdoor vol is, is het misschien niet ideaal.

Kleur doet veel in een kleine badkamer

Er wordt nog steeds heel vaak gedacht dat donkere kleuren een ruimte kleiner doen lijken. Maar wanneer je kiest voor een combinatie van een lichte wand met een donkere vloer, krijg je juist een ruimtelijk effect. Je kunt dus prima zwart kiezen in je badkamer zonder de ruimte teniet te doen.

Ben jij zo iemand die van kleur houdt? Kies dan voor details en accessoires in je lievelingskleur. Houdt de rest neutraal want op die manier is het rustiger in je badkamer. Ben je dol op blauw? Kies dan bijvoorbeeld voor één blauwe wand en een blauwe wastafelkom. De rest kun je in een lichte kleur houden en je kiest voor mooie blauwe badkameraccessoires om de look compleet te maken.

De badkamertegels

Voor een kleine badkamer kun je het beste kiezen voor grote, langwerpige tegels. Ja ik weet het, superleuk zijn die mozaïektegeltjes, maar ze laten je badkamer echt kleiner lijken. Je kunt natuurlijk wel een onderdeel van je badkamer met mozaïek nemen, zoals de achterkant van het toilet.

Welke badkamertegel je uiteindelijk het beste kunt kiezen is ook afhankelijk van het patroon of de legrichting van de tegels. Als je veel tegels moet afsnijden omdat het anders niet goed past, dan is dat zonde van je geld. Daarnaast maakt het de ruimte kleiner.

5 ideeën voor de kleine badkamer

Om je van wat extra badkamer inspiratie te voorzien heb ik 5 handige ideeën voor je verzameld om aan de slag te gaan:

  • Sla drie vliegen in één klap met een spiegelkast: een spiegel, het ruimtelijke gevoel dat spiegels geeft én extra opbergruimte. En je zult me eeuwig dankbaar zijn: je kunt met zo’n kast de achterkant van je haren goed zien en dat is zó fijn als je bijvoorbeeld je haren wil stylen of krullen!
  • Zorg voor voldoende opbergruimte: een ruimte lijkt sneller kleiner en rommeliger met spullen die je laat slingeren.
  • Kies voor zwevende badkamermeubels. Zo houd je meer vloeroppervlakte over en lijkt het dus groter
  • Er zijn diverse mogelijkheden om op ruimte te besparen in de badkamer. Denk hierbij aan ruimtebesparende closetpotten en douchecabines, maar ook ondiepe wastafels en wastafelmeubels. Of wat dacht je van een handdoek radiator. Zo heb je het lekker warm en kun je je handdoeken laten drogen.


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Geschreven door
Cassandra
Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond