Home » Inrichten van een gedeelde kinderkamer

Inrichten van een gedeelde kinderkamer

stapelbed in een gedeelde kinderkamer

Delen jouw kinderen de slaapkamer omdat je niet genoeg ruimte in huis hebt voor eigen kamers? Het is belangrijk dat deze kamer als eigen kamer voelt voor beide. Maar hoe richt je een kinderkamer in voor twee verschillende kinderen? In dit artikel lees je 5 tips om de gedeelde kinderkamer om te toveren tot kinderparadijs voor beide kinderen.

Tip 1. Een eigen muur

Zorg ervoor dat de kamer voor beide kinderen als een eigen kamer voelt. En hoe leuk is het als je de kleur van je eigen kamer mag uitzoeken? Laat ze allebei een kleur uitkiezen voor op de muur, zo hebben ze allebei toch een beetje een eigen muur in de kamer. Je kunt natuurlijk zelf de muren en deuren verven, maar je kunt ook het huis laten schilderen. Huur een professioneel schildersbedrijf in en geniet van het beste resultaat.

Tip 2. Een thema

Houden je kinderen van dezelfde dingen? Laat ze dan een geweldig thema kiezen voor de kamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dino of jungle thema voor jongens of een prinsessen of eenhoorn thema voor de meiden? Kies een thema waar beide kinderen achter staan en zorg voor een geweldige kamer voor beide.

Lees ook: Maak van de kinderkamer een mooie en fijne ruimte door deze fouten te voorkomen

Tip 3. Eigen stukjes

Het is belangrijk voor ieder kind dat hij of zij een beetje eigenheid heeft. Een eigen stukje in de kamer is daarom zeer belangrijk. Plaats bijvoorbeeld twee kleine bureautjes plaatsen waar beide hun eigen stek hebben, of maak twee aparte speelhoekjes in de slaapkamer.

Tip 4. Lage scheidingswand

Is de kamer groot genoeg voor een scheidingswand? Dan is dit echt een aanrader, beide kinderen hebben dan namelijk het gevoel van een eigen kamer. Slapen broer en zus op een kamer? Met behulp van een scheidingswand pas je dan ook de kleur en stijl aan naar ieders smaak.

Lees ook: Leitz MyBox® opbergdozen voor een opgeruimd huis

Tip 5. Verschillende soorten stapelbedden

Het aanbod aan stapelbedden is vandaag de dag enorm. Je bespaart veel ruimte in de gedeelde kinderkamer door een stapelbed te plaatsen. Kies voor een hoogslaper met bed eronder of een hoekstapelbed. Ook zijn er stapelbedden op de markt inclusief opbergruimte. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen kledingkast te plaatsen en blijft er genoeg speelruimte over.

Er zijn dus genoeg manieren waarop je een fantastische gedeelde kinderkamer inricht. Kies je voor een stijl? Of deel je de kamer in tweeën op? De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

Uitgelichte foto: stapelbed gemaakt door Scott-lee via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond