Home » In een handomdraai; een Waarheid Durven Doen spel

In een handomdraai; een Waarheid Durven Doen spel

Wie kent Doen Durven of Waarheid niet van vroeger? Ik herinner het me als een best spannend spelletje waarin je soms werd uitgedaagd om dingen te doen en te zeggen die minder leuk zijn. Toen Mila er laatst over begon, geleerd op de BSO, was ik dan ook niet zo enthousiast. Na wat doorvragen bleek het allemaal gelukkig mee te vallen. Ik was dan ook erg blij dat ik haar met een spel mocht verrassen die op dit spel is gebaseerd: In een handomdraai. En blij dat ze was!

Spel In een handomdraai

Het spel speel je met minimaal twee spelers en maximaal het aantal dat fatsoenlijk in een kring past. Het doel van het spel is om als eerste 6 kaarten te verzamelen door de uitdagingen Waarheid, Durven of Doen uit te voeren. Alle spelers zitten in een kring en krijgen 1 joker. De jongste speler start het spel door de hand te activeren.

Mechanische hand

Deze elektronisch (werkt op 3 AA batterijen die niet meegeleverd worden) bewegende hand is het meest bijzonder van In een handomdraai. Als je op het knopje hebt gedrukt, verplaatst de hand zich in een cirkel om vervolgens met zijn knokige wijsvinger iemand aan te wijzen die aan de beurt is. Dit bewegen gaat gepaard met nogal wat luid. Wat fijn is, is dat de hand zich in een mooie cirkel beweegt. Daardoor kan er prima mee op tafel gespeeld worden zonder dat het er af valt. Het is een toffe interpretatie van de fles die je vooral in Amerikaanse series en films ziet.

Het spel spelen

Als je bent aangewezen door de hand pakt een andere speler de bovenste kaart van de stapel en geeft jou de keus tussen Waarheid of Durven. Voer jij de opdracht goed uit dan win je die kaart. Voer jij daarentegen de opdracht niet goed uit (de andere spelers bepalen dit) of weiger je, dan moet je de uitdaging aangaan die het kopje Doen aangeeft op de kaart. Dit voorkomt dat je een reeds gewonnen kaart moet inleveren.

Zoals gezegd start iedereen met 1 joker kaart en die kun je inzetten als de opdracht  je niet aanstaat. Je kunt dan geen kaart winnen, maar ook niet 1 verliezen. Na het uitspelen van je joker wijs je een tegenspeler aan die de opdracht moet uitvoeren. Doet deze persoon het wél, dan wint hij hiermee maar liefst 2 kaarten. Faalt hij, dan moet ook hij een Doen opdracht doen waarmee hij 1 kaart kunt verliezen.

Review In een hand omdraai

Je wint dus als je de eerste bent met zes kaarten. Megablue brengt met dit spel een topper uit volgens mijn kinderen. Ze vinden het allemaal erg leuk. Hoewel de jongens het spel niet kunnen spelen, hebben ze onwijs veel plezier aan de mechanische hand. Mila is gewoon erg blij met het spel an sich. De vragen zijn bij vlagen hilarisch en goed uit te voeren dan wel te beantwoorden. Denk aan:

Waarheid

  • Wat vind je jammer dat je nog nooit gedaan hebt?
  • Wie zijn je 3 beste vrienden?
  • Wanneer heb je voor het laatst tijdens een spelletje vals gespeeld?

Durven

  • Doe alsof je een ontbijt maakt.
  • Imiteer het getrompetter van een olifant.
  • Tover jezelf om tot mummie met een rol toiletpapier.

Doen

  • Hou je rechteroor vast met je linkerhand en je linkeroor met je rechterhand. Hou dit vol tot je opnieuw aan de beurt bent.
  • Poets de schoenen van één van je tegenspelers.
  • Zeg het alfabet achterstevoren op.

Desalniettemin vind ik niet alle vragen leuk. Zoals de vraag of je weleens een dieet hebt gevolgd vind ik niet per se heel leuk voor mijn 7 jarige. Ik zou daarom zelf alle vragen doornemen en de kaarten die je niet leuk vindt er uit vissen. Dat zijn er hier overigens weinig. Al met al zijn we blij met deze toevoeging aan onze spelletjeskast.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond