Home » I’m on a mission! Yeah!

I’m on a mission! Yeah!

mama helpen in de keuken

Voor vandaag staat een gastblog op het programma. Raisilyn deelt regelmatig al het wel en wee van haar 3 dochters op Facebook. Aangezien ik familie ben, vind ik die verhalen natuurlijk sowieso leuk om te lezen. We wonen niet bij elkaar in de buurt en zo blijf je toch mooi op de hoogte. Eerder reviewde ze voor mij de tiptoi starterset “Mijn grote Wereldatlas”. Omdat ik denk dat ze meer leuks te vertellen heeft, heb ik gevraagd of ze vaker in de digitale pen wil klimmen. Bij deze!

 

Door Raisilyn | Ik heb mij ten doel gesteld om een echte Antilliaanse moeder te worden. Zo één die heerlijk kan koken. Toen ik over deze blog nadacht en aan het bedenken was wat ik precies wilde schrijven, ben ik achtergekomen dat ik met echte Antilliaanse moeder mijn eigen moeder bedoelde. Maar dan in deze tijd en op mijn manier. Mijn moeder maar dan 2.0 en met Akelin flavour :-)!! Dus dat.. ik heb een missie. Ik wil heel graag echt krioyo* koken. Ik heb maar een paar gerechten die ik goed kan koken en heel af toe probeer ik wat uit. Soms met succes en soms… nou ja… voldoende voor de poging hahaha…

Mijn probleem is namelijk dat ik ontzettend verwend ben!

Ik durf daar eerlijk voor uit te komen. Het is gewoon zo. Toen mijn ouders hier waren, vroeg ik en ik kreeg. Mijn tante, ik vroeg en ik kreeg. Niet dat er geen poging werd gedaan om mij wat bij te leren, maar op een of andere manier ben ik toch altijd met andere dingen bezig als het me uitgelegd word.

mama helpen in de keuken

Vorig jaar op Curaçao

Rosalie: mama mag ik funchi* eten
Ik: ja hoor, vraag maar aan oma
Rosalie: oma mag ik funchi eten
Oma: ja zeker mag dat. En uiteraard gaat oma gelijk aan de slag.
Oma: Raisilyn kom kijken en ik zal je uitleggen hoe je met een heel klein pannetje funchi voor Rosalie kunt maken.
Ik: ja is goed.

Ik sta daar dus daar bij haar… maar word afgeleid. Ik heb geen idee meer waardoor. Ik weet nog dat ik een paar keer weg ben gelopen.
Oma: Raisilyn heb je gekeken wat ik gedaan heb.
Ik: ja, echt.. heus. Nou ja soort van. Begin en eind sowieso hahaha…
Oma: je blijft nooit staan als ik je iets uitleg. Zo leer je het inderdaad nooit!

Antiliaanse kookboeken

Geen keukenprinsesje

Gevalletje kansloze onderneming. ALWEER! Dus ja, ik kan echt alleen mezelf de schuld hiervoor geven. Maar nu moet het toch echt van komen. Ik wil heel graag zoveel mogelijk van mijn cultuur / roots aan de kinderen meegeven. Dat houdt dan in dat ik dus zwaar aan de bak moet. Het is niet zo dat ik een hekel aan koken heb of koken niet leuk vind. Ik ben gewoon geen keukenprinsesje. Maar gelukkig heb ik de genen wel. Ze zijn gewoon iets wat zwaar onderontwikkeld, dat is alles. Gelukkig zijn er door Jurino Ignacio Antilliaanse kookboeken verkrijgbaar. Heel erg fijn. Ik heb nu zijn 3 boeken in mijn bezit. Dus let the games begin! Tuurlijk moet ik gaandeweg zijn recepten wel een beetje aanpassen want ja, zijn recepten zijn lekker, maar smaken niet zo als die van mijn moeder. Had ik al gezegd dat ik verwend ben. Hahaha… maar het is erg fijn dat ik nu een startpunt heb want als ik mijn moeder of vader dingen vraag, word ik niks wijzer want ze koken op gevoel. Het gaat even duren voordat ik dat ook kan.

Plan van aanpak:

· Minimaal 1x per week iets anders doen bij het eten. Bv niet gewoon rijst maar aros moro* of aros brua* of juist funchi.
· Elke laatste zondag van de maand een nieuw recept testen. Wat ik de volgende maand zeker nog een keer maak om te oefenen.
· Andere weekenden als het ff kan dingen zoals resku*, johny cakes* en zo maken. Basisdingen die ik echt moet leren koken/bakken.

En ja, ik ben al begonnen! Whooop whoop…! Eerste johny cakes zijn al gemaakt. Geholpen door een vriendin. En ze smaakten best. Dus dit gaan we vaker doen. Jeeejj..! Gelukkig heb ik 3 dochters die het nu al anders doen. Ze zijn graag bij mij in de keuken en helpen graag mee. Dus liefde voor in de keuken staan doorgeven aan de kids, check! De rest is work in progress! Het gaat goed komen. Ik zal wel moeten. Kan niemand meer vragen om het voor mij te doen. Aan de bak moeders, je hebt een missie! You got this!


*

krioyo ~ Antiliaanse keuken
funchi ~ Stevige massa van gekookt maismeel
aros moro ~ Gebakken rijst met saus en kidneybonen
aros brua ~ Rijst met groenten en vlees / Antilliaanse nasi
resku ~ Antilliaanse pannenkoeken
johny cakes ~ Gefrituurde broodjes van soda deeg gevuld met kaas••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond