Home » Ik wil overzicht! En plannerpeace

Ik wil overzicht! En plannerpeace

Ik wil overzicht

Eind vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om me voor een boekenreis op te geven. Van binnen en buiten bekend met draagdoeken reisjes, was ik enorm benieuwd naar de boeken versie. Hoogzwanger van de derde zag ik met mijn vooruitziende blik ook dat een beetje overzicht in mijn (liefdevolle dat wel) chaos dan wel welkom zou zijn. Het boek kwam maanden later via via (want zo gaat dat met reisjes) binnen en ik had alweer spijt dat ik me had opgegeven. Hoofd, hart en huis overvol. Doelloos Facebook doorscrollen kan ik als de beste, maar een momentje echt rust pakken en aan het boek beginnen kon ik me gewoon niet toe zetten.

Ik wil overzicht

Een duwtje

Soms krijg je een subtiel duwtje in de rug en soms word je in een bepaalde hoek gedreven. Omdat het gewoon zo moet zijn. Door een fijne samenloop van omstandigheden kreeg ik de kans om de Milly Pie planner te reviewen. Dat gaf rust. Ik kreeg het niet minder druk, maar ik maakte me wel minder druk. Dus kwam er meer uit mijn handen. En ik begon aan het boek. Omdat belofte schuld maakt, omdat ik nieuwsgierig was en omdat ik het hard nodig had.

Ik wil overzicht

Alles om je leven handig in te delen

Harriet Griffey

Aan de hand van verschillende hoofdstukken krijg je tips om onder andere elke kamer van je huis, je financiën, je werk en je digitale leven te ordenen. Het is een klein en handzaam boekje en hij zit vol leuke toepasselijke quotes. Dat is Ik wil overzicht in een notendop. Door de opmaak, kleurgebruik en illustraties is het een erg fijn boekje om door te nemen. De quiz om uit te vinden welk type je bent is een grappige toevoeging. Dat ik “nep ordelijk” ben was geen verrassing, maar het was hoog tijd om daar mee aan de slag te gaan.

Spic en span

Is mijn huis en haard nu helemaal spic en span? Zijn de vakantie fotoboeken van de afgelopen jaren eindelijk gemaakt? Haha, was dat maar zo. De financiën zijn trouwens wel in kaart gebracht. Er zijn verbeterwensen voor ons huis en om het doel en de eindstreep concreter te maken hebben we opgezocht wat er precies binnen komt en uitgaat. En dus ook hoeveel er maximaal gespaard kan worden. Nu we toch bezig waren, zijn er ook wat abonnementen opgezegd en betaalrekeningen opgezegd en samengevoegd. Scheelt toch weer iets aan kosten. Verder hoeft er niets te veranderen, maar door er even voor te zitten hebben we nu wel overzicht. Daar werden we beiden erg blij van.

Plannerpeace

Het overzicht hebben werkt verslavend heb ik gemerkt. Door de Milly Pie planner en dit boek ben ik aan het plannen geslagen. Een grote taak opdelen in kleinere taken om het grote gedaan te krijgen. Lijstjes maken en vorderingen bijhouden. Omlijst met washi tape. Veel washi tape. En stickers. Zo wordt noodzaak ineens een hobby. En bezig je ineens nieuwe uitspraken. Heb je het over plannerpeace en zo.
 
 
 


De initiatiefnemer voor deze boekenreis is Nathalie van Unicorns & Fairytales. Het boekje heb ik door gekregen van Roelina. Zij beschrijft in haar artikel hoe graag ze toe is aan structuur en daar nu mee gaat beginnen. Ik mag het boekje nu doorgeven aan Nicole van Meisje Eigenweisje.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond