Home » Ik lees voor uit: Hier woon ik

Ik lees voor uit: Hier woon ik

Hier woon ik Fiep Westendorp

Fiep Westendorp is onder andere bekend van Pluk van de Petteflet, maar de meesten zullen haar kennen van de vriendjes Jip en Janneke. In 2015 is Hier woon ik verschenen, een kleurrijk kartonnen boekje met zeer herkenbare tekeningen. 

Op de kaft

Dit is het huis van Fiep.

Met dit kijk- en speelboek

kom je in alle kamers,

van keuken tot zolder.

Wat is er veel te zien!

Hier woon ik

Het boekje waarin Fiep je mee aan de hand neemt haar huis in, is een prentenboek. Op elke bladzijde tref je dan ook paginagrote tekeningen aan waarop van alles gebeurt en te zien is. Maar daarnaast, of misschien wel bovenal, is Hier woon ik een speelboek dat kinderen uitnodigt om als decor te gebruiken. Een fictief kopje thee drinken in de keuken van Fiep of met een popje spelen in de speelkamer, het kan allemaal!

 

Zomaar een passage

Hier is onze speelkamer…

en dit is de rommelzolder

Het boek is geschikt voor 0 tot en met 6 jaar en Mila past met haar 3 jaar daar precies tussen. Bij dit boek vind ze het leuk om mij “voor te lezen” in plaats van andersom, ik vermoed dat het door de plaatjes komt. Met spelen ermee leeft ze zich ook enorm uit, en dat zijn flinke pluspunten wat mij betreft. Wat ik jammer vind is dat het boek weinig tekst heeft om voor te lezen, maar aangezien het een prentenboek is, is dat natuurlijk logisch. Dit los ik prima op door een zoek en vind spelletje te doen en weer een andere keer komt het gebrek aan tekst mij bij gebrek aan tijd juist goed uit.

Hier woon ik is een boek van Fiep Westendorp.

voorleestijd: 1 minuut

beoordeling: ✅✅✅✅✔••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Leuk! Wij hebben hem ook en onze middelste pakt hem er regelmatig bij om te laten zien waar ‘de mieuw’ (poes) is en we benoemen samen van alles. Moest zelf ook wennen aan het gebrek aan tekst, tegenwoordig bedenk ik er zelf soms een verhaaltje bij en ondertussen zoeken we dan de elementen uit dat verhaal op t plaatje.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond