Home » Ik lees voor uit: Gouden Boekje Tongetje in de Bijenkorf

Ik lees voor uit: Gouden Boekje Tongetje in de Bijenkorf

een luxe Gouden Boekje Tongetje in de Bijenkorf

De Gouden Boekjes, wie kent ze niet? De kans is groot dat je ze uit je eigen jeugd kent. Of wellicht net als ik, doordat je zelf kinderen hebt. Mijn verbazing was groot toen ik, bij het online doen van kerstinkopen, het Gouden Boekje Tongetje in de Bijenkorf voor het eerst zag. 

een luxe Gouden Boekje Tongetje in de Bijenkorf

Op de kaft

Tongetje is een hondje. Een hondje met een tong die eigenlijk te lang is voor zijn bek. Op een dag loopt hij op straat, hij slaat een hoek om en plots staat hij op de Dam. Hij ziet de Bijenkorf en is op slag verkocht; wat een paleis. Tongetje wandelt naar binnen en wordt tot zijn verbazing en grote vreugde, ontvangen als een vorst. Hij wil nooit meer weg….

Een luxe Gouden Boekje; Tongetje in de Bijenkorf

Ter gelegenheid van het 145 jarig jubileum van de Bijenkorf in 2015, is dit Gouden Boekje uitgekomen. Zoals de titel al prijsgeeft gaat het boekje over Tongetje. Tongetje is een hondje wat door een samenloop van omstandigheden in de Bijenkorf mag wonen. De Bijenkorf wordt daardoor zijn surrogaat moeder. Het boekje is geheel in stijl met de andere boekjes. Het verhaal leest erg prettig. Tongetje in de Bijenkorf is een kleuterboekje voor kinderen van 4 tot 6 jaar, maar ook voor een driejarige is het verhaal over dit bijzondere hondje kennelijk erg leuk.

Zomaar een passage

Helaas, van dichtbij bleek het geen paleis. Zelfs geen bijenkorf.

Het was een warenhuis. In plaats van bijen vlogen er alleen maar mensen in en uit.

Deze speciale uitgave is eigenlijk een goede, commerciële zet van/voor de Bijenkorf. Over commercieel gesproken; in het boek wordt een bepaald merk met naam en toenaam genoemd. In eerste instantie voelde het gek, omdat het niet gewoon is in een (kinder)boek. Is dit storend? Nee, eerder passend bij het geheel. Tongetje in de Bijenkorf vind ik een grappige aanvulling op de andere Gouden Boekjes.

Tongetje in de Bijenkorf is geschreven door Charlotte Mutsaers

Voorleestijd: 7 ½ minuut

Beoordeling: ✅✅✅✔✔

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond