Home » Ik ben Mary-Lou en ik heb moestuintjes

Ik ben Mary-Lou en ik heb moestuintjes

Samen moestuintjes planten

Moestuintjes, ik heb ze echt onderschat! Leuk hoor voor kinderen, maar ik zou er toch zeker niet over gaan schrijven? Maar zoals dat tegenwoordig gaat met zaken die mij bezighouden (en die het daglicht kunnen verdragen) lees je er vroeg of laat toch over in een blog. 

Nieuwsgierig

Vorig jaar gaven we nog met plezier onze moestuintjes weg aan wie ze ook maar wilde hebben. Ook nu stonden ze in eerste instantie een beetje te niksen. Zoals het een nieuwsgierige peuter betaamt begon Mila er vragen over te stellen. Onze uitleg hierover begreep ze niet helemaal, maar ik denk dat door erover te praten het juist bij óns is gaan kriebelen.

En toen?

Nou niks eigenlijk. Echt actie werd er niet ondernomen, maar inmiddels checkten we wel of we nieuwe plantjes hadden gescoord. Er werden keurige stapeltjes gemaakt; “hebben we” / “hebben we niet”. Ik kocht eens een keer voor slechts een kwartje een boekje. Weer een andere keer wat potgrond. En met het kopen van de bak waren we zomaar compleet! Stiekem wilde ik die al eerder hebben, maar ik greep er steeds naast. En toen weer niks. Jeetje, wat waren we lui druk!

Lente!

Het werd lente en de zon scheen uitbundig. Werden we blij van. Werden we gelukkig van. Werden we bedrijvig van. Benjamin dan, ik keek toe en maakte foto’s. Genieten deed ik ook. Van mijn peuter die druk bezig was met vonkel, sperriestomaatjes en roodlijstjes. Van hoe ze opkeek tegen haar papa. Van hoeveel ze bij leerde in luttele minuten. Onze moestuintjes waren geplant en veroverden (de horror) een prominente plek in het vensterbank.

Bijna pro’s

En leuk dat ik het vind! De plantjes worden nauwlettend in de gaten gehouden door Mila. Gelukkig zorgde de tuinkers en de rucola voor snelle bevrediging. Die ontkiemden al na twee dagen. Inmiddels zijn we gestegen op de moestuintjes ladder. Het eerste ruilverzoek is immers al geplaatst op Facebook. Ook kunnen we, indien noodzakelijk, eerste hulp bij een moestuinongeluk toepassen.

Moestuintjes wannahaves

Wablief? Met het ontkiemen van meer en meer plantjes zijn we toe aan de volgende stap. Het verpotten. Ik ben me druk aan het inlezen en internet is ook hier weer een beste vriend. Nu de actie bijna is afgelopen is het bijna als mosterd na de maaltijd, maar wist je dat er een AH community is waar je terecht kunt voor moestuintjes journaals, speciale Albert Heijn moestuintjes experts, ruiltopics en tips en trucs? Je vind ze hier! Tijdens het zoeken vond ik dus niet alleen de community, maar ook allerhande (haha, kon het niet laten) tuin accessoires.

Ik heb de smaak te pakken, moestuintjes zijn verslavend. Ik ben Mary-Lou en ik heb moestuintjes!
We missen nog de wortelen trouwens…••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ja ik vind het ook verslavend haha. Ik heb er een aantal al overgepot en wil er van het weekend nog een aantal doen. Veel succes en plezier met jullie plantjes 🙂

    • Haha, dank je! Kom er net achter dat we een aantal te vroeg hebben geplant, dus hopelijk overleven ze hier het overpotten. Waar we ons allemaal niet mee bezig kunnen houden.. 😉

  • Zo leuk! Wij hebben inmiddels ook een hele verzameling staan (geen wortel om te ruilen helaas!), maar die staan nog keurig in de originele doosjes 😉 Maar nu begint het wel te kriebelen, het lijkt me zo leuk als er echt wat groeit!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond