Home » Ik heb mijn eerste draagconsult gegeven!

Ik heb mijn eerste draagconsult gegeven!

Het is eigenlijk best onwerkelijk. Een paar weken geleden was ik nog vooral een moeder die het belang van dragen graag promoot. Ik schrijf er zelf over of bied anderen een podium om hierover te vertellen. Dat levert -Ik zal onderaan een leuk lijstje samenstellen- mega interessant leesvoer op. En nu, nu vervul ik een nieuwe rol er bij als draagconsulent. Onlangs heb ik hiermee een mijlpaal bereikt. Mijn ervaring, de kennis die ik tijdens de cursus heb opgedaan en een leergierige mama kwamen samen en maakten een optelsom die klopte. Als een bus!

Mijn eerste draagconsult

Daarmee zeg ik overigens niet dat het perfect ging of dat er geen verbeterpunten zijn. Die zijn er zeker. Maar ik ben trots op hoe ik er stond: Zeker van mijn zaak. Dat zelfvertrouwen heb ik natuurlijk ook te danken aan mijn trainer. De fijne sfeer waarin het consult plaatsvond hielp ook enorm. Wat ik al zei; het was een optelsom. Een beetje van dit, een beetje van dat en een boel van zus. Dat alles maakt dat ik met een goed gevoel terugkijk op het eerste draagconsult dat ik heb gegeven. Uit privacyoverwegingen kan ik inhoudelijk natuurlijk niets over het consult zelf zeggen.

Cursus draagconsulent

Wel over de aanloop er naar toe. Drie weken geleden vertrok ik, voor mijn gevoel, in de holst van de nacht naar Apeldoorn. Samen met Marjo en nog een stel leuke dames werd ik door Miluška  onderdompeld in de wereld van draagdoeken, draagzaken, knopen en een heleboel achtergrondinformatie. Het was een intensieve weekend vol eye openers, dogma’s die aan de kant werden gezet en oeh’s en ahhh zo’s.

Cursus van Liefdevol Dragen

Tijdens de cursus draagconsulent van Liefdevol Dragen leerde ik op een juiste manier de Front Wrap Cross Carry, Ruck, Pocket Wrap Cross Carry en Hüftslinge knopen. Pas als je eigen basis goed is, kun je het aan anderen leren. In deze tijd waarin we menen alles van een filmpje te kunnen leren geen overbodige luxe. Naast dragen met een draagdoek kwamen ook diverse draagzakken aan bod.

Lees ook: Waarom zou je een draagconsult nemen als je het zelf via YouTube kunt leren?

Naast deze praktijklessen werd er ook voldoende aandacht aan de theoretische stof besteedt. Hoe je een consult inricht bijvoorbeeld. Of je eigen onderneming start. Heel interessant! Ik ging naar huis met enorm veel nieuwe kennis, inzichten en inspiratie. Deze wil ik voornamelijk inzetten op deze website. Op welke manier kun je een draagdoek knopen? Welke draagmiddelen zijn er? Waar moet een ergonomische drager aan voldoen? Waarom vind ik dragen zo’n belangrijk onderdeel van de hechting? Wat is hechting überhaupt?

Draagconsult geven

Mijn doel was duidelijk, maar toch knaagde er iets. Want hoe krijg en hou je gevoel met het vak als je het niet praktisch uitoefent? Ik had daar voor mezelf nog geen pasklaar antwoord op gevonden toen ik werd gevraagd om een consult te geven. Het moest zo zijn! Heel stoer zei ik ja.

Toen de datum naderde werd de knoop in mijn maag groter en groter. Een mix van “Help waar ben ik aan begonnen” en gezonde spanning vooraf. Ik sloeg de reader die we meekregen naar huis er weer eens op na en het vertrouwen in wat ik kon en had geleerd nam weer toe. Wat overbleef was de gezonde spanning vooraf. Het soort spanning dat je scherp houdt. Yes! I did it!


Het beloofde lijstje:

Dragen met het gezicht naar voren? Liever niet! | + alternatieve tips
Ergonomisch vs onergonomisch: de discussie die er voor zorgt dat we vergeten waar het echt om gaat
Mijn droom: Het draagconsult vergoed krijgen door zorgverzekeraars••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond