Home » Ah, daar was die verrekte knop | Ik heb de zomer in mijn bol #1

Ah, daar was die verrekte knop | Ik heb de zomer in mijn bol #1

Zo ineens vond ik hem weer. En ik was niet eens op zoek. De handdoek was al in de ring gegooid en de moed was al opgegeven. En toen, toen scheen er maandagmorgen een waterig zonnetje. Zo’n zonnetje waar je blij van wordt. De zomer in mijn bol van krijg. Een belofte van terrasjes, zomervakantie, tuin bbq’s en met zonder jas. Zonder jas? Daar moest ik anders toch echt even niet aan denken met die kipfiletjes die zich mijn armen mogen noemen. In de loop van die ochtend vond ik ‘m dan toch ergens. Als een lang verloren gewaand iets pakte ik ‘m stevig beet en draaide hem om. Daar was die verrekte knop.

De knop is om

En als die om is, is ie om. Daar kunnen geen paaseitjes binnen handbereik tegenop. Ergens toch nog bang voor een bevlieging maakte ik meteen een paar afspraken met mezelf. Wat zeg ik; ik legde mezelf een heuse challenge op. Eén waarbij ik een hele week lang elke dag iets doe dat mij dichter bij mijn doel gaat brengen. Mijn gezicht weer eens laten zien bij de Weight Watchers cursus bijvoorbeeld. Voor niets betalen is anders ook zo duur. Een druk met de neus op de feiten kan ik ook wel gebruiken. Kan niet wachten. En hardlopen. Dat wilde ik weer oppaken. Voor een vliegende start!

 

Humor!

Als een elektrische tandenborstel waarvan de batterij tijdens het poetsen leeg raakt, strand ik alleen nog voor het avondeten. De man maakt speklapjes. Mijn lievelings. Als ik de zomer niet in mijn bol heb tenminste. Even voor de beeldvorming: een paar lapjes spek zijn goed voor mijn dagtotaal aan Weight Watchers punten. Hij excuseert zich nog dat hij mijn interne ik-ben-weer-goed-bezig memo heeft gemist. Humor die man. Hou ik van!

Slakkengangetje

Ik laat het me smaken. Rome is ook niet in een dag gebouwd. De punten voer ik netjes in in de app. De knop is om en ook mijn kop is uit het zand. Alsof dat niet al een vooruitgang is, doe ik zoals voorgenomen een rondje met Evy. In plaats van verder gaan waar ik vorig jaar was gebleven, besluit ik opnieuw te beginnen bij les 1. Op naar die bikinibody. Met 6,6 kilometer per uur en met de zomer in mijn bol.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond