Home » Ik ging op stap met drie kinderen en dit gebeurde er… #2

Ik ging op stap met drie kinderen en dit gebeurde er… #2

Ik val maar meteen met de deur in huis; er gebeurde niks. Alweer niet! Net als de vorige keer dat ik er zo tegenop zag om met 3 kinderen op pad te gaan ging het allemaal vrij soepeltjes. Desalniettemin toch leuk om te vertellen. Of juist omdat het goed ging de moeite waard om een paar woorden aan te wijden. Misschien hou ik dan eens op met me druk maken om niks. Want waar komt dat toch vandaan? Zelf denk ik aan een mix van een goede portie vermoeidheid, een kleine dosis luiheid en om het af te toppen een snufje angst om de controle te verliezen. En samen (met Benjamin) is alles ook gewoon veel leuker!
 

Aan de gang

 
Doe jij dat ook weleens? Ergens heel veel van vinden, maar eigenlijk geen idee hebben waar je het over hebt? Ik maak me daar weleens schuldig aan. Je slapende kind thuislaten bijvoorbeeld. Zou ik nooit doen! Al is het alleen al omdat ik zeker weet dat zodra ik de deur dichttrek ze wakker zouden worden. Normaal gesproken brengt Benjamin Mila naar school op woensdag en haalt hij haar nog op ook. Een luxe die de eerste weken na mijn bevalling bittere noodzaak was. Inmiddels zou ik dit 20 minuten loopje met een kind in de buggy, 1 in de draagdoek en 1 dartelend om ons heen prima zelf kunnen doen, maar lief als hij is bleef hij het doen. Tot afgelopen woensdag een cursus roet in het eten gooide.

Het leek mij maar niks. Eerst dat “eind” erheen om haar weg te brengen om vervolgens krap 2 uur later weer hetzelfde te moeten doen om haar op te halen. Dat ik in de middag ook weer een gang naar het consultatiebureau moest maken hielp ook niet mee. Een mens zou van minder moe worden. Toen het tijd was om haar op te halen bleek ik 2 slapende jongetjes te hebben. Slapende kinderen wakker maken is niemands hobby vermoed ik. Ik kon me dus ineens heel goed voorstellen waarom sommige moeders even snel heen en weer naar school fietsen. Over fietsen gesproken…. Met z’n allen op de fiets was ook een super oplossing geweest, ware het niet dat fietsen met een kind in de draagdoek ook één van die dingen is waar ik een sterke mening over heb. Ik probeer sowieso niet veroordelend te zijn over sommige keuzes die anderen maken, maar die dag kwam daar nog eens een heleboel begrip bij.
 

Spelen in de wachtkamer

 

Prikjes

 
Tuurlijk ging het allemaal goed en heb ik de benenwagen overleefd. Ik kon zelfs even bijkomen voor ik aan deel twee begon; het consultatiebureau. Twee weken geleden moest Sem naar het consultatiebureau voor meten, wegen en een prikje. Hij was alleen stikverkouden dus ik twijfelde al of een prik dan wel verstandig is. De arts van het consultatiebureau luisterde naar zijn longen. Hij piepte niet, maar zat inderdaad vol. Ook zij vond dat we best een week of twee konden wachten. Een week of twee later was dus deze dag en bij het maken van de afspraak wist ik al dat Benjamin niet mee zou kunnen.  Nog steeds diezelfde cursus. 😉 Komt goed dacht ik toen nog hoogmoedig. Toen de dag dichterbij kwam, ging ik me iets drukker maken, maar het kwam goed! De kinderen gingen zoet spelen in de wachtkamer en toen we naar binnen konden liepen ze zowaar meteen mee. Sem huilde even van de prik, maar dat was meteen over.
 

Nog even…

 
Onderweg naar huis bedacht ik dat ik nog iets nodig had van de winkel. Het lot weer tartend ging ik naar binnen. Voor ik het wist stond ik met allemaal kledingstukken in mijn handen te wikken en te wegen. Op de valreep belandde nog datgene waar ik eigenlijk voor ging in mijn mandje. We liepen veel teveel tientjes armer, maar met leuke kleding voor de kinderen rijker de deur uit. En mijn kleine mevrouw heeft me met haar “ah tooooeeee, mama toeeeeee” maar 1 ding weten af te troggelen.
 

Niks niet

 
Het zou zomaar kunnen zijn dat dit de laatste keer is dat ik 696 woorden spendeer aan niks. Vind jij iets van mijn niets? Wil je mijn niks niet missen? Laat het even weten bij de reacties!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond