Zo, dat is eruit! Schaam ik me er voor? Nee! Vind ik het vreemd dat ik na negen maanden nog steeds zwangerschapskleding draag? Ja! Een beetje dan.

Waarom ik nog steeds zwangerschapskleding draag

Na een bevalling duurt het bij mij gewoon even voordat ik weer in oude kleding pas. Dat ik er in pas, wil echter niet zeggen dat het ook lekker zit. Vooral normale broeken zijn soms bijna een marteling. Twee keizersnedes en een recente kijkoperatie dragen ook niet bij aan het comfort. Dus draag ik nog mijn zwangerschapskleding. En dat terwijl mijn baby al bijna negen maanden is. Nou ja baby… Zelfs dat is hij al bijna niet meer.

Na de geboorte van mijn meisje sloeg ik aan het Weight Watchen. Niet zonder succes. Na een aantal weken paste ik mijn zwangerschapskleding gewoon niet meer. En om dan nieuwe te halen… Natuurlijk doe je dat niet. Maar de tweede keizersnede heeft er wel ingehakt. En om het af te maken heb ik er drie kersverse littekens bij van een blindedarmoperatie. Ik heb laatst ritueel afscheid genomen van het idee ooit nog een bikini aan te trekken. Dat snap je.

Garderobe

Mijn garderobe bestaat nu voornamelijk uit zwangerschapsjurkjes, dito spijkerbroeken en vestjes. Overal en altijd een vestje. Bij voorkeur lange. Soms word ik overmoedig en trek ik toch die ene “normale” spijkerbroek aan die ik zo mooi vind. Dat heb ik vandaag geweten. Halverwege de dag heb ik het opgegeven en toegegeven. Knoopje.Los.Nu. Zo handig dan die vestjes.

Zwangerschapsjurk Hema | Hoera het is een jongen
zwangerschapsjurk Hema, draag ik graag te pas en te onpas. Zwanger of niet zwanger.

Ik draag graag zwangerschapskleding van onder andere Asos, Miss Etam en H&M, maar mijn favoriete zwangerschapsjurkje is een zwarte, tijdsloze van Hema en één van MAMALICIOUS. Een stoer grijs gemêleerd jurkje. Nu zag ik dat ze niet alleen leuke zwangerschapskleding hebben, maar ook kleding voor na de geboorte. Zogenaamde afterbirth kleding of voedingsmode.

Afterbirth collectie MAMALICIOUS

De collectie is helaas nog niet zo uitgebreid en bestaat nu (voor zover ik kon vinden) uit drie jeggings en twee (voedings)jumpsuits. Jumpsuits zijn niet zo mijn ding, maar de jeggings lijken me geweldig. De kleding kenmerkt zich zo te zien door gemak en comfort. Hier is echt over nagedacht. De rits zit niet aan de voorkant waar zich bij mij de rampzone bevindt, maar aan de achterkant. Persoonlijk vind ik dit accent op de billen ook gewoon erg mooi. De stof is natuurlijk lekker elastisch. Lang leve Elasthaan! Als extraatje zit er ook aan de zijkanten elastische stof verwerkt. Niets wat knelt meer, niks geen ongemak en je zwangerschapsbroek kan na de zwangerschap samen met de eerste babykleertjes in maat 50 weer opgeborgen worden.

Rest eigenlijk alleen nog één vraag; Kun je na negen maanden nog wel spreken van afterbirth? 😉

Draag jij na een bevalling nog zwangerschapskleding?

Dit artikel heeft affiliatelinks!

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 %d bloggers liken dit: