Home » Bekentenis: Ik draag nog zwangerschapskleding

Bekentenis: Ik draag nog zwangerschapskleding

Zwangerschapsjurk Hema | Hoera het is een jongen

Zo, dat is eruit! Schaam ik me er voor? Nee! Vind ik het vreemd dat ik na negen maanden nog steeds zwangerschapskleding draag? Ja! Een beetje dan.

Waarom ik nog steeds zwangerschapskleding draag

Na een bevalling duurt het bij mij gewoon even voordat ik weer in oude kleding pas. Dat ik er in pas, wil echter niet zeggen dat het ook lekker zit. Vooral normale broeken zijn soms bijna een marteling. Twee keizersnedes en een recente kijkoperatie dragen ook niet bij aan het comfort. Dus draag ik nog mijn zwangerschapskleding. En dat terwijl mijn baby al bijna negen maanden is. Nou ja baby… Zelfs dat is hij al bijna niet meer.

Na de geboorte van mijn meisje sloeg ik aan het Weight Watchen. Niet zonder succes. Na een aantal weken paste ik mijn zwangerschapskleding gewoon niet meer. En om dan nieuwe te halen… Natuurlijk doe je dat niet. Maar de tweede keizersnede heeft er wel ingehakt. En om het af te maken heb ik er drie kersverse littekens bij van een blindedarmoperatie. Ik heb laatst ritueel afscheid genomen van het idee ooit nog een bikini aan te trekken. Dat snap je.

Garderobe

Mijn garderobe bestaat nu voornamelijk uit zwangerschapsjurkjes, dito spijkerbroeken en vestjes. Overal en altijd een vestje. Bij voorkeur lange. Soms word ik overmoedig en trek ik toch die ene “normale” spijkerbroek aan die ik zo mooi vind. Dat heb ik vandaag geweten. Halverwege de dag heb ik het opgegeven en toegegeven. Knoopje.Los.Nu. Zo handig dan die vestjes.

Zwangerschapsjurk Hema | Hoera het is een jongen
zwangerschapsjurk Hema, draag ik graag te pas en te onpas. Zwanger of niet zwanger.

Ik draag graag zwangerschapskleding van onder andere Asos, Miss Etam en H&M, maar mijn favoriete zwangerschapsjurkje is een zwarte, tijdsloze van Hema en één van MAMALICIOUS. Een stoer grijs gemêleerd jurkje. Nu zag ik dat ze niet alleen leuke zwangerschapskleding hebben, maar ook kleding voor na de geboorte. Zogenaamde afterbirth kleding of voedingsmode.

Afterbirth collectie MAMALICIOUS

De collectie is helaas nog niet zo uitgebreid en bestaat nu (voor zover ik kon vinden) uit drie jeggings en twee (voedings)jumpsuits. Jumpsuits zijn niet zo mijn ding, maar de jeggings lijken me geweldig. De kleding kenmerkt zich zo te zien door gemak en comfort. Hier is echt over nagedacht. De rits zit niet aan de voorkant waar zich bij mij de rampzone bevindt, maar aan de achterkant. Persoonlijk vind ik dit accent op de billen ook gewoon erg mooi. De stof is natuurlijk lekker elastisch. Lang leve Elasthaan! Als extraatje zit er ook aan de zijkanten elastische stof verwerkt. Niets wat knelt meer, niks geen ongemak en je zwangerschapsbroek kan na de zwangerschap samen met de eerste babykleertjes in maat 50 weer opgeborgen worden.

Rest eigenlijk alleen nog één vraag; Kun je na negen maanden nog wel spreken van afterbirth? 😉

Draag jij na een bevalling nog zwangerschapskleding?

Dit artikel heeft affiliatelinks!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Oh gelukkig ik ben niet de enige. Ook 2 keizersnedes gehad en draag ook nog steeds alleen mijn zwangerschapsbroeken want de rest zit voor geen meter. Pas ook een gewone broek aangehad en bij mij ging ook halverwege de dag de knoopjes open.

 • De eerste paar weken echt wel, vooral een shirt van Noppies heb ik echt nog veel gedragen. Ik had niet zoveel zwanger schaps kleding, dus dat scheelt. Keizersnede snap ik echt wel dat je dat doet hoor, het litteken blijft zo lang gevoelig. Ik heb een litteken op mn buik en kan nu na 13 jaar nog steeds geen blouses aan.

 • Dit is zo’n onderwerp dat je niet snel bespreekt met anderen, maar ik doe het ook hoor (inmiddels een jaar na bevalling). Althans, mijn zwangerschapslegging, die grote band over mijn buik zit gewoon nog steeds zo lekker. De rest droeg ik ook maar heb ik ondertussen aan mijn zusje gegeven.

  • Precies! Ik heb het ook nooit uitgesproken, maar naarmate de tijd vorderde vroeg ik me wel af of het “normaal” is. Gezien de reacties ben ik in elk geval niet de enige. En die leggings zitten zo lekker en staan erg mooi onder een jurkje. Daarom kocht ik laatst gewone. Zitten voor geen meter en knellen alles af. 😉

 • Mijn dochter is 2,5 jaar oud en ik heb nog 1 zwangerschapsjeans die ik bewaard heb voor dagen dat mijn buik opspeelt en opgezet is. Hij is eigenlijk iets te groot maar ideaal voor als ik ongesteld ben of zo. 😉 Ik snap überhaupt niet wat er mis is met het doordragen van zwangerschapskleding. Als het leuk staat en lekker zit, waarom niet? Tegenwoordig zie je het er echt niet aan af.

  • Denk dat het door de label “zwangerschapskleding” komt. Die draag je tijdens een zwangerschap. En inderdaad, sommige kledingstukken zien er echt uit als normale kleding. Dat maakt het ook wel aantrekkelijk om ze gewoon door te dragen.

 • Ook ik liep na 9 maanden nog in een zwangerschaps jeans. Die zat gewoon heerlijk. Na 9 maanden heb ik het opgegeven om nog in mijn oude normale jeans te gaan passen en heb nieuwe gekocht.

 • Mijn laatste zwangerschapslegging is juist deze week stuk gegaan. Met pijn in het hart. Kleedjes draag ik bog altijd, want het zijn vaak ook borstvoedings kleedjes. Bo shame! Dochter is bijna 9 maanden.

 • Als het je lekker zit. Gewoon doen! Ik kwam beide keren 18 kg aan, maar kon na een week of 4 weer in mijn kleren ( veel stress van 2 zieke kinderen deed hier wel aan mee). De 4 weken dat het niet ging liep ik heerlijk in joggingbroeken. Ik moet wel zeggen dat ik niet heel veel zwangerschap kleding had, dus na 9 maanden was ik ze ook wel zat . Zwangerschaps kleding is zo mooi, dus gewoon doen als jet je beter zit.

 • Ik heb ze ook nog een behoorlijke poos gedragen, maar mijn kinderen zijn inmiddels 9 en 13, dus inmiddels is mijn kledingkast wel positiekleding-vrij. Toen een vriendin zwanger werd, heb ik het allemaal aan haar gegeven.

 • Ik heb het ook! Mijn kindje is nu iets ouder dan 8 maanden, maar de zwangerschapsbroeken draag is gewoon nog steeds! En ik zou niet weten waarom dat vreemd zou zijn. Je ziet niet dat het voor een zwangerschap bedoeld is en het zit lekker. Waarom niet? Toch? 🙂

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond