Home » Ik ben Mary-Lou en ik ben multi gepassioneerd

Ik ben Mary-Lou en ik ben multi gepassioneerd

Ik voel me op dit moment als een patiënt die na lang kwakkelen met allerlei klachten, eindelijk een diagnose heeft gekregen. Mijn klachten? Nieuwe concepten en bedrijfsideeën bedenken. Keer op keer op keer op keer. Maar nu weet ik wat mij mankeer: ik ben multi gepassioneerd. En sinds ik dat weet heb ik mijn manke beter kunnen accepteren.

Watskeburt?

Toen ik 4 jaar geleden mijn eerste blog in de lucht knalde, had ik nooit kunnen voorzien welke stappen hier nog op zouden volgen. Het bleef in ieder geval niet bij die ene blog. Lange tijd wel, maar op een gegeven moment ging ik los. Losser. Total loss.

Mijn gedachten draaiden overuren op plannetjes bedenken voor mezelf en kansen zien voor een ander. Stoppen was geen optie. Soms bleef het bij alleen bedenken, vaker kocht ik een domeinnaam en zo nu en dan werkte ik mijn idee ook daadwerkelijk helemaal uit.

Schaamte

Ik schaam(de) me er soms zelfs voor om nieuwe ideeën wereldkundig te maken. Bang dat mensen denken: Komt ze weer met een losse flodder. Want eerlijk is eerlijk, die zaten er ook tussen. Vandaag nog heb ik twee handelsnamen laten schrappen bij de KvK. Ook wel weer een nieuwe toegevoegd trouwens, grinnik.

Maar weet je… als je het niet probeert, heb je sowieso niets.

Nadelen multi gepassioneerd zijn

Naast schaamte zijn er meer nadelen die ik ondervind van het multi gepassioneerd zijn. Zo voel ik me regelmatig onrustig en denk ik focus te missen. Eerst dacht ik trouwens dat ik vooral een focus probleem had, maar niets blijkt minder waar. Ik werk rustig een paar uur achter elkaar om een compleet nieuwe website uit de grond te stampen, maar daarna raak ik mijn interesse kwijt. En bedenk ik weer een nieuw idee. Zucht…

Wat is dat multi gedoe nou eigenlijk?

Heb ik eigenlijk al uitgelegd wat multi gepassioneerd zijn inhoudt? Nee he?! Ik denk dat het uit mijn verhaal wel af te leiden is, maar als multi passionate (of multipotentialite zoals het ook genoemd wordt) heb je meerdere interesses. De meeste mensen blinken in 1 ding uit en zijn zogenaamde specialisten. Als multi passionate weet je van veel dingen een beetje. Je geniet er van om dingen te leren, ontdekken en jezelf nieuwe vaardigheden aan te meten. Om je daarna weer vol overgave op iets anders te storten.

Hier word ik blij van

Maar het is heus niet alleen maar kommer en kwel. Tegenwoordig draai ik mijn hand niet meer om voor een website, logo of product ontwerp en ik bezit meerdere pareltjes van domeinnamen. (Psssttt… samenwerkenmetbloggers.nl is nog vrij. Hoe dan?!) Zonder dat multi gedoe had ik nu niet al een jaar zo’n toffe community voor moeders die tijd voor zichzelf ook belangrijk vinden, een verrassingsdoos voor moeders en meer wat nog onderweg is (het wordt echt vet!).

Toch focus?

Nu ik dus weet wat ik “mankeer”, heb ik er pas vrede mee kunnen vinden. En kan ik ook trots zijn op mezelf. Rete trots zelfs. Ik bedenk, probeer, misluk, probeer, bedenk toch maar mooi wel van alles. Toch heb ik besloten om mezelf wat beperkingen op te leggen. Zo loopt het aantal social media accounts op en daar word ik niet blij van. Ik ben gaan schrijven (ik schrijf echt alles uit! Dat geeft rust in de warboel van mijn hoofd.) en heb wat oplossingen bedacht die ik komende weken ga uitrollen.

Allemaal leuk en aardig, maar het moet wel goed blijven voelen. En vooral werken! Een bedrijf dat te versplintert raakt, is ook niet de bedoeling.

Multi-Mama

Het grappige is dat er inmiddels zeker wel een rode draad te zien is: ik wil me vooral inzetten voor moeders! Want van alle rollen die ik graag op me neem, ben ik het liefst mama. Een multi mama, dat wel.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond