Home » Help! Ik ben aangekomen | WW#4

Help! Ik ben aangekomen | WW#4

Bah, dat wat je nooit wilt meemaken als je aan het afvallen bent is gebeurd. Ik ben aangekomen. En echt het is bijna niks hoor. Een plasje voor het wegen of een paar seconden langer borstvoeding geven en er was niks aan de hand geweest. Dan was ik niet afgevallen, maar ook niet aangekomen. Hoe weinig ook, het doet iets met mijn motivatie. Omdat afvallen zonder motivatie gedoemd is om te mislukken, heb ik mezelf op de fiets terug naar huis proberen op te peppen. Dat is gelukt! In elk geval deels. Wat ik allemaal bedacht heb, deel ik graag in deze vierde update van mijn afvalrace. Ik hoop niet dat het nodig is, maar wie weet heb je er ooit wat aan. Of ik zelf als de schade flinker is.

Help! Ik ben aangekomen

Zoek een verklaring

 
Hoe komt het dat ik ben aangekomen? Dat is het eerste wat ik me afvroeg. Als je weet waardoor het komt, kan dat helpen om er vrede mee te hebben. Ik had een uitje met vriendinnen. We zijn uit eten geweest en naar de film. Ik had een soepje kunnen nemen en de popcorn laten staan, maar dat heb ik niet gedaan. Verder was ik jarig en ik ben enorm verwend. Niet alleen met cadeautjes, maar ook met een paar lekkere hapjes. Beide keren heb ik intens genoten met helaas dus wel dat negatief resultaat op de weegschaal. Ik zag het aankomen, maar hoopte tegen beter weten in op iets anders.
 

Omdenken

 
Wat ging er wél goed? Kijk niet alleen naar wat er misging. Sta stil bij de momenten dat je juist wel goede keuzes hebt gemaakt. Het was voor mij een bomvolle week met leuke dingen. Ik had namelijk ook nog een verjaardag en een kraamborrel. Beide keren heb ik niks gesnoept en water en thee gedronken. Ook heb ik het sporten goed volgehouden. Als ik dat niet had gedaan was de uitkomst misschien erger geweest. 
 

Anders meten

 
Meet je resultaat anders. In kilo’s ben je misschien aangekomen, maar in centimeters? Pak die meetlint er weer eens bij. Misschien heb je zo wel een positief resultaat behaald. Neem je nu de trap in plaats van de lift? Minder snel buiten adem? Allemaal winst! 
 


 

Lief zijn voor jezelf

 
Wees lief voor jezelf. Blijf niet bij de pakken neerzitten en begin opnieuw. Ga in ieder geval door! Denk aan je doel. Heb je jezelf een beloning in het vooruitzicht gesteld? Hou die gedachte vast. Zelf heb ik hele leuke, maar enorm buik accentuerende, jurkjes bij Miss Etam gezien. Omdat ik altijd even stop met scrollen als de advertentie voorbij komt, laat Facebook mij die lekker vaak zien. Nog 5 kilo eraf en ik mag ze shoppen.
 

Doorgaan

 
Maak je ergens een slippertje? Je kunt altijd doorgaan. Een verloren uur is geen verloren dag en een verloren dag is geen verloren week.  Ik vind dit zelf soms zo lastig. Dan heb ik iets genomen wat niet zo voordelig is in punten en krijg ik zo’n het maakt toch allemaal niks meer uit gevoel. En neem ik nog iets wat ik eigenlijk niet wil. Voor je het weet zit je in een stomme cirkel en breekt weegdag aan.

We zijn net zo lekker bezig en we gaan lekker door. Afgesproken?!
 

Updates

 
Ik ben geen coach en heb niet de wijsheid in pacht jongens. Al doende leer ik. En hou ik je met plezier op de hoogte hiervan. De andere updates lees je hier! ↓

Ik ben er klaar mee! Het is genoeg. Basta! | WW#1
Zo ging mijn eerste week Weight Watchers! | WW#2
Hoe ik mijn “vette pens ziet geen mens” houding het raam uitmieterde
Als je 13 flesjes water bent afgevallen voelt dat zo | WW#3
 
 
 
Foto: vrouwenvoeten op weegschaal via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond