Home » De beruchte huilpiek met 6 weken is daar

De beruchte huilpiek met 6 weken is daar

Sem en papa liggen samen op de bank

De afgelopen weken waren er 1 uit het boekje. Een tevreden baby, een tevreden moeder en een oververmoeide papa. Laat ik de trotse broer en zus vooral niet vergeten. Maar de zaken liggen inmiddels anders. Nog steeds wel trots en moe, maar niet meer zo tevreden. De beruchte huilpiek met 6 weken heeft helaas ons huis niet overgeslagen.
 
Lees ook: Twee paar luisterende oortjes gezocht
 

Geen verrassing die huilpiek met 6 weken

 
Ik wist dat het er aan zat te komen dus helemaal als een verrassing kwam het niet. Dat maakt het alleen niet minder erg. Echt niet! Als een baby huilt wil ik het graag oplossen. Flesje, luier of knuffelen is mij om het even, maar dan verwacht ik eigenlijk wel resultaat. Tijdens de huilpiek laat die even op zich wachten. Zelfs de draagdoek biedt niet meteen soelaas. Ik heb er dus weer wat ijsbeerrondjes door het huis erop zitten. De huilpiek piekt ook het liefst op die tijden dat het in een druk gezin echt niet uitkomt. Etenstijd en bedtijd van de andere kinderen bijvoorbeeld.
 
Sem is 6 weken. Over de huilpiek met 6 weken
 

Duur van de huilpiek

 
Omdat goede voorbereiding halve (ver)werk(ing) is, heb ik me een klein beetje ingelezen. Het blijkt dat tijdens deze omgekeerde hoogtijdagen je kindje met gemak 2,5 uur per dag kan huilen. Met z’n drieën halen ze dat met gemak, maar ik hoop dat Sem dat in z’n eentje bij lange na niet haalt. Ik vind het ontzettend veel klinken namelijk. De gedachte dat het normaal is troost wel een beetje. Dat het niet ligt aan iets wat ik verkeerd doe. Belangrijker nog: dat het minder wordt. Over een maand of drie…
 
Collage Sem 6 weken
 
Lees ook: Manipuleren en drammen; hallo 15 maanden sprong!
 

En dan een sprong

 
Nu de nachten weer als vanouds verlopen vermoed ik dat we het ergste wel hebben gehad. Overdag wilt hij het liefst nog steeds niet dat je hem alleen neerlegt, maar als hij bij je is wordt je hier rijkelijk voor beloond. Met lachjes en pogingen om contact te maken. Dat is echt genieten. Ik zie steeds vaker een glimp van een echt persoontje. Dat zal alleen maar meer worden als de 8 weken sprong dat volgt op de huilpiek met 6 weken over gaat.
 

“Have a kid” they said

It will be fun they said

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond