Home » How to: een moderne inrichting in een oud huis

How to: een moderne inrichting in een oud huis

Heb jij een oude woning of een oud pand, maar wil je wel graag een moderne inrichting? In deze blog lees je tips voor een moderne inrichting in een oud huis.

Heb jij een oude woning of een oud pand, maar wil je wel graag een moderne inrichting? In deze blog lees je tips voor een moderne inrichting in een oud huis.

In een oud pand of een jaren 30 woning wonen, en daar je eigen draai aan geven: dat is de wens van veel mensen. Vaak zien we dat mensen met een oud pand twee werelden combineren: een oude basis met een moderne twist. Maar hoe doe je dat?

De keuken

Een belangrijk onderdeel in je huis is de keuken. Een moderne keuken kan prachtig staan in een oude woning of een oud pand, maar het is verstandig om vooraf te kijken naar wat past bij jouw huis. Met een houten keuken kun je eigenlijk nooit verkeerd zitten in een oud pand. Een moderne houten keuken past prachtig in een oud huis en zeker houten keukens op maat laten maken, passend bij het pand, zal een prachtig resultaat opleveren.
Combineer bijvoorbeeld een houten keuken met beton, wat tegenwoordig ontzettend in trek is én perfect past bij een oud pand.
Tinello maakt houten keukens voor ieder soort huis. Zij maken de houten keukens zelf en alle verbindingen worden op traditionele wijze gemaakt. Keukens van hout gaan tientallen jaren mee, dus dat je met een mooie houten keuken goed zit, is zeker.

De deuren

De deuren in een huis zeggen veel over een huis. Piepende deuren met een oude uitstraling kunnen heel mooi zijn, maar ze kunnen je huis ook echt minder mooi maken. Vaak zien we in oude panden dat de deuren en kozijnen vernieuwd worden, maar de klinken en knoppen op deuren en kastjes mogen blijven.

Een likje verf

Voor ieder oud pand geldt dat een likje verf nooit een slecht idee is. Vaak zien we bij oude panden dat de verf verkleurd is (gelig) of het behang aan het afbladderen is. De muren en plafonds opnieuw verven kost veel tijd, maar uiteindelijk is dat echt de basis van je huis en zal je er spijt van krijgen als je dit niet doet.
Probeer wat kleuren uit op de muur voor je de hele muur verft. Vaak kun je in de bouwwinkel een aantal testers meenemen, zodat je kunt kijken hoe de kleur uit komt op de muur.

De vitrage

Een belangrijk punt in jouw prachtige oude pand: de vitrage. Bij een moderne inrichting van een oud huis horen geen oude vitrage en stoffige gordijnen. Kies voor mooie houten jaloezieën in bijvoorbeeld een donkere kleur of rolgordijnen.

De tuin

Als je een moderne tuin bij je oude pand wil, dan is een strakke tuin een aanrader. Een strakke tuin is namelijk modern. Wat vaak mooi staat is betonelementen gebruiken of een stenen borderrand maken. Wat je tegenwoordig ook veel ziet is gaas gevuld met stenen.

Heb je zelf nog tips voor een moderne uitstraling in een oud huis? Deel ze hieronder in de reacties!


Uitgelichte foto via Shutterstock



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond