Home » Houten trein van Bandits and Angels

Houten trein van Bandits and Angels

Drie jaar is onze Bas geworden. En deze keer waren we zo klaar met het bedenken van een cadeau voor zijn verjaardag. Het moest een houten treinbaan zijn. Maar welke dan? Zo waren we alsnog uren zoet met het zoeken naar de leukste treinbaan die je met meerdere merken onderling kunt combineren. Het is gelukt! Het is een houten trein van Bandits and Angels geworden. En blij dat hij is!

Houten treinbaan Bandits and Angels

Alleen de naam is al fantastisch vind je niet? Bandits and Angels is minder exotisch als de naam doet vermoeden trouwens. Het assortiment dat gewoon in Haarlem wordt geproduceerd, bestaat onder andere uit loopfietsen, poppenwagens, kinderkeukens en dus ook houten treinen. De prijs kwaliteit verhouding trok ons over de streep. Houtentreinshop had een kortingsactie van 58% en op die site kon ik veel merken makkelijk onderling met elkaar vergelijken. Ik hou van gemak! Hoewel de kwaliteit erg lastig te beoordelen was vanachter een scherm gaven de meer dan 170! recencies een goed beeld. Ik heb ze niet allemaal gelezen hoor, maar wat ik las gaf een goede indruk en de totaalscore was 9,1 als ik me niet vergis.

Lees ook: Betaalbaar houten speelgoed van Lidl

 

De hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt. Want wat is hij mooi. En stevig. Dreumesproof kun je wel zeggen. De treinbaan voor een driejarige bleek ook bij de bijna tweejarige in de smaak te vallen. Die (niet altijd even liefdevolle) aandacht kan hij makkelijk aan.

Lees ook: Het verlanglijstje van Bas: volop cadeau inspiratie voor een jongen van twee

Houten trein uitbreiding

Geheel tegen mijn natuur in ging ik nu niet voor groter en meer is beter. In plaats van de 130 delige set die we op het oog hadden, moet hij het doen met “slechts” 80 delen. En ook hier prijs ik onze goede inschatting. Het is goed zo! Het is overzichtelijk en zo blijft er nog iets te geven. Door de verjaardagsvisite bijvoorbeeld! Als aanvulling op de al mooie set heeft hij nog een paar leuke uitbreidingen gehad.

Treinbaan combineren

Niet allemaal van hetzelfde merk trouwens. En dat kan gewoon. Eén van onze voorwaarden was namelijk dat de treinbaan te combineren moest zijn met andere sets. Hij is in elk geval te gebruiken in combinatie met de houten rails van Bigjigs, Hema, Chuggington, Thomas de trein, Vilac, Janod, Eichhorn, Brio en Mentari.

Van dat laatste merk kreeg hij van familie een wasstraat en brug. De delen passen inderdaad goed op elkaar. Wel zie je een beetje kleurverschil (goed te zie op de foto met de kraanwagen). Ik vind het niet storend en Bas al helemaal niet. Toch wel goed om te vermelden. Van Brio kreeg hij een kraanwagen met aanhanger. Fan-tas-tisch!

Lees ook: Zooz Dierentrein: Allemaal instappen, daar gaan we! | #VTech25jaarbloghop

Stevige houten treinset

De houten trein van Bandits and Angels in elkaar zetten is peanuts. In de handleiding vind je een aantal opties om de baan op te bouwen. Daarna is het een kwestie van de accessoires een plekje geven en lekker spelen! Zonder de handleiding zou ik zelf niet weten hoe ik precies een sluitend rondje zou kunnen maken. (Dat inzicht ontbreekt gewoon totaal. Ook met de Way to Play lukt het nooit.) Maar de stukken in en uit elkaar klikken kan hij echt zelf. En daar ben ik blij om. Mijn angst dat de brug als hoger deel wankelig zou zijn, was volkomen onterecht. De hele baan staat als een huis waardoor zowel mijn bijna tweejarige als driejarige er veel plezier mee beleven.

 

Binnenkort een jarige? Aan het shoppen voor de feestdagen? Bewaar dit artikel op Pinterest via deze afbeelding. ↓••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond