Home » Interieurtip: houten meetlat voor de kinderkamer

Interieurtip: houten meetlat voor de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is een heerlijk klusje. Nadenken over het groter geheel en gaandeweg bijpassende accessoires bij elkaar sprokkelen. In de winkel, via Marktplaats, uit een webshop en zelfs Instagram is een bron van inspiratie. Of juist een bron van inspiratie, zo kun je het ook zien. Op dit social media kanaal wat enorm visueel is ingesteld, kom ik regelmatig leuke spulletjes tegen. Het is een beetje flauw vind ik zelf, maar ik kan niet alles kopen wat ik wil. Het blijft daarom soms bij windowshoppen. Mijn nieuwste online liefde is de meetlat van Liefslabel. Een toppertje voor elke kinderkamer.

 

 

LiefsSlinger

 
Uiteraard ken je de dames Bren & Ann van hun LiefsSlinger. Een collectie van slingers in tien thema’s die steeds wisselen. Zo blijft het leuk en uniek, een te gek concept. Zowel voor Bas als voor Sem heb ik voor hun geboorte hier een slinger gekocht. Leuke momenten mooier maken is het doel en ze slagen hier in. Ik krijg altijd veel complimenten over de slingers. Met een klein beetje pijn haal ik ze na een tijdje weer weg, maar wel met de wetenschap dat ik ze een jaar later weer mag ophangen. Daarom ook meteen de volgende tip:

Als je een geboorteslinger koopt zoals ik met bijvoorbeeld de tekst “Hoera Sem is geboren” overweeg dan ook de letters “jarig” er bij te kopen. Zo houd je tot in lengte der dagen plezier van je slinger.

 
Lees ook: De babykamer van Bas


 

 

Houten meetlat voor de kinderkamer

 
Geen volledig artikel zonder een korte introductie, maar dan nu toch de object of my affection. Hij is stoer, uniek, eigen en hipper dan hip; de meetlat. Dat hij stoer en het hipst is, zie je natuurlijk op de foto’s. Waarom ik deze houterige kanjer uniek en eigen vind vertel ik je graag. Elke meetlat ziet er anders uit. Heel logisch eigenlijk met een houtproduct dat op deze manier wordt vervaardigd, maar deze miep is denk ik teveel massaproductie gewend. Hoe leg je je meetmomenten dan vast? Ik hoor het je bijna denken. Met stempels! Gaaf: als je de lat voor meerdere kinderen gebruikt, gebruik dan voor elk kind een eigen kleur. En zo kom ik meteen bij het stukje wat een lat helemaal eigen kan maken. Een mooie aanwinst voor de kinderkamer toch?!

Mocht je wel van een kleurtje houden dan kun je je hart ophalen. Hij is ook verkrijgbaar in het paars, groen, blauw en roze. Niks schreeuwerig, maar matte, poederachtige trendy kleurtjes van Le Noir et Blanc. Uit mijn mond tot nog toe alleen maar veel moois. Is er dan helemaal niks negatiefs te bespeuren? Jawel hoor. Nou ja, een soort van dan. Hij is met €99,95 aan de prijs. Hij is vast zijn geld dubbel en dwars waard, maar hierdoor ligt hij wel boven mijn budget.
 
Lees ook: Een bruidsboeket vangen; de beste tips!
 

 
houten meetlat voor de kinderkamer
 

Klein maar fijn

 
Gelukkig zijn er meer opties. Vind je het design leuk, maar vind je een gevaarte van twee meter iets teveel van het goede? Of zit hij misschien ook boven jouw budget? Overweeg dan een klein, maar net zo’n fijn exemplaar. Het kleinste exemplaar meet 60 centimeter en kost maar een fractie van wat je voor grote broer moet neertellen. Dit klein duimpje is alleen geen echte meetlat meer, maar is nog wel voor andere doeleinden te gebruiken. Denk aan een kinderkapstok. Of toch nog als mini meetlat om aan te geven hoelang je pasgeboren baby is. Leuk voor op een geboortekaartje. Of misschien wel op de salontafel. Een groepje aan mooie spulletjes erop en je creëert iets moois.

Ik draag wat suggesties aan, maar je hoeft natuurlijk niets. Als ik iets heb geleerd van het inrichten van kamertjes is dat je overal je eigen draai aan kunt geven. Waar je iets uiteindelijk voor gaat gebruiken hoeft helemaal niet dat te zijn waarvoor het gemaakt is. Een product gaat daar alleen maar van leven en krijgt een verhaal. Jouw verhaal!
 
 
 

Wat vind jij van mijn crush? Welk product bewonder jij op afstand, maar zou je graag willen hebben?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond