Home » Houten kerststallen á la Waldorf; duurzaam, origineel en met de hand gemaakt. Minder is meer!

Houten kerststallen á la Waldorf; duurzaam, origineel en met de hand gemaakt. Minder is meer!

Nog even en de hysterie barst weer los. Om precies te zijn, over 60 dagen is het kerst. Het meest wonderful tijd van het jaar volgens de amerikanen. Prachtig is het zeker allemaal. Ergens van achter de schotten op zolder toveren we weer sfeer tevoorschijn en stoffen het af. De jaarlijkse vraag is immer; kan het nog een jaartje mee of is het de hoogste tijd? Tijd voor een nieuwe kleur, kerststal of andere decoratie. Mocht je hebben besloten niets meer nodig te hebben, dan moet je zeker niet verder lezen. Als je namelijk de kerstdecoratie van Houtenkerststal ziet wil je daar iets van hebben. Zo verging het mij in elk geval bij het bekijken van de originele houten kerststallen die de website rijk zijn. Duurzaam, met de hand gemaakt en minder is meer!

Duurzame houten kerststallen

Het is dan wel complete hysterie wat borrelt vanaf september en explodeert in november, menig huishouden is toch strak, minimalistisch en/of scandinavisch ingericht. Hoe mooi is het dat je dat ook tijdens de feestmaanden kunt doorvoeren. Voor elke woonstijl is eigenlijk wel iets passends te vinden zoals een gestileerde kerststal. Perfect voor een strakke inrichting. Of een modern houten witte kerststal bijvoorbeeld als je meer in de scandinavische hoek iets zoekt. Hij is volledig met de hand gemaakt en bestaat uit Jozef, Maria, baby Jezus in een kribbe, een herder met schaap, een os, een ezel en de drie koningen. Helemaal compleet dus, maar alleen kiezen voor een subtiel detail kan natuurlijk ook. Een hangende ster bijvoorbeeld met een herder en een schaapje. Of maak een groepje van de losse kerstfiguren. Gezelligheid gegarandeerd!

witte houten kerststallen waldorf

 

Do it yourself(ie) kerstdecoratie

En wat is er gezelliger dan samen, met warme chocomelk binnen handbereik, je kerstdecoratie te knutselen. Er zijn verschillende projecten waar je je samen op kunt storten: Een kaarsenhouder inkleuren, kerstballen in een kerstboom rijgen of zelf een 41-delige kerststal in elkaar zetten. Zoek je nog leuk tijdverdrijf tijdens de kerstvakantie? Houtenkerststal heeft de leukste houten hangers, figuurtjes, stallen en kerstbomen om creatief mee aan de slag te gaan.

 

Houtenkerststal

Het bedrijf Houtenkerststal is opgericht door Elmar Jansen, afgestudeerd meubelmaker en eigenaar van de webshops Houtspul en Houtspel (Handig; je kunt tussen de 3 shops wisselen en steeds je winkelmandje meenemen!). Vanuit zijn passie voor duurzaam houten speelgoed en accessoires van hoge kwaliteit, selecteert Elmar de mooiste houten producten met een natuurlijke uitstraling. Dat natuurlijke komt heel mooi terug in de producten. Vooral de producten met de combinatie van robuust houtschors en gladgeschuurd hout vind ik onweerstaanbaar. Alles combineert ook nog eens heel mooi met bijvoorbeeld houten speelgoed van Grimms, Holztiger en Glücksafer. Laatstgenoemde twee merken zijn trouwens ook in de shop verkrijgbaar.

houten kerststallen

Tip: de losse kerstbomen en 7 delige houten 3D waxinelichthouder zijn perfecte items voor op je seizoenstafel. Ook als je geen seizoenstafel heb, vind je er heus een mooi plekje voor. Voor bij elkaar €5,50 kon ik ze niet laten liggen in elk geval.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond