Home » Hordeuren van plissé; een frisse wind binnen en beestjes buiten

Hordeuren van plissé; een frisse wind binnen en beestjes buiten

hordeuren van plisse

Door Anne | Niets zo irritant dat als jij de achterdeur even lekker opengooit dat er direct van alles binnen vliegt. Ook heb ik al regelmatig een kat, die niet van ons was, naar buiten moeten brengen. Iets tegen de vliegen zou ook erg handig zijn maar om nou een ouderwets vliegengordijn op te hangen, daar moet ik niet aan denken. Een plissé deur lijkt mij wel wat. Ik zocht de voordelen bij elkaar.

Slimme oplossing

Hordeuren van plissé vouwen zichzelf op. Plisseren is namelijk het Franse woord voor vouwen. De plissé deur bestaat uit gevouwen gaas en rolt zichzelf niet op. Dit heeft een aantal voordelen. Als gordijnen gevouwen worden is het pakket vaak kleiner dan als het op een rol gezet moet worden. Dit staat mooier in je kozijn. En zo valt de hordeur minder op. Een ander voordeel is dat je zelf kan bepalen hoever je de deur open schuift. Een plisséhordeur kan op iedere gewenste stand en moment. Je bent niet verplicht om de hele hor open te doen. Ook glijdt een hordeur van plissé soepel over een profiel Dit maakt dat je hem vaak met 1 hand kan bedienen. Zo handig als je in het voorjaar lekker buiten wil gaan eten en je je handen vol met spullen hebt.

Lees ook: Fijne sfeermakers voor in huis

Nog meer voordelen

Vroeger had je hordeurdeuren die je met een magneet vast klikte. Deze deuren vlogen open óf je kreeg ze niet open. Dit systeem is ideaal, zelfs kinderen kunnen het open krijgen. Daarnaast is het materiaal steviger dan regulier gaas. Een hordeur van gaas staat strak in de deur gespannen als deze dicht is. Als iemand er tegen aan gaat staan, dan gaat dit na verloop van tijd steeds losser zitten. Een plissé heeft hier geen last van. De plissé deuren zijn een stuk veerkrachtiger en daardoor blijft je hordeur netjes strak geplisseerd.

Montage

Nog een ander voordeel is dat je hem makkelijk kunt monteren op verschillende type deuren. Of je nu een openslaande deur, een schuifpui, of een draaiende deur hebt. De plisséhordeur kan op al deze typen deuren gemonteerd worden. Dat maakt dat ik in mijn huis voor 1 systeem kan kiezen wat ook weer rust geeft in mijn woning. De cassettes en profielen waar het plissé in zit zijn tegenwoordig in verschillende kleuren te krijgen.  Heb jij van die mooie hippe zwarte kozijnen? Dan heb je geluk want zwart profielen zijn leverbaar. Ik moet het nog even doen met witte kozijnen maar ook die kleur is verkrijgbaar.

Een hor is toch ideaal om binnen en buiten meer met elkaar te verbinden en te genieten van de frisse wind door je huis zonder kriebelende of vliegende beestjes.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond