Home » Hoera, voorjaarsvakantie! | Dagboek van een PloeterMoeder

Hoera, voorjaarsvakantie! | Dagboek van een PloeterMoeder

Wat een ontzettend fijne week heb ik achter de rug. Niks geen geploeter eigenlijk. In onze regio was het voorjaarsvakantie en ik had als cadeau voor De Man, die jarig was, een midweekje weg geboekt. Een cadeau waar ik zelf ook veel aan zou hebben. Win Win.

Identiteitsbewijzen aanvragen kinderen

Maar voordat we konden vertrekken, wilden we eerst identiteitsbewijzen regelen voor de oudste 2. Beide ouders moeten aanwezig zijn en het komt tenslotte niet vaak voor dat we allemaal tegelijk vrij zijn. Het was er 1 van op het nippertje. Ik had een afspraak gemaakt voor 10 over 8 op het Gemeentehuis en vóór die tijd moesten er ook nog pasfoto’s gemaakt worden. Ik meende dat de Primera om half 8 openging dus tijd zat. Maar dat bleek 8 uur te zijn. Oeps! Vraag me niet hoe, maar we waren op tijd voor de afspraak. Toch nog een beetje ploeteren dus.

Verder leek de afspraak zo uit een verborgen camera-show te komen. Omdat dit hun eerste id bewijs is, werden er vragen gesteld aan de kinderen. Zo wist Mila niet te vertellen hoe ik of haar vader heet en antwoordde Bas op de vraag hoe zijn kleine broertje heet met Koen. Je kon ons opvegen! Hilarische bedoening. Ze maakten het goed door eensgezind achter de piano te kruipen. Wat een plaatje! Vooral Bas stal de show. Het klonk niet eens zo gek, maar ik geloof dat ik niet helemaal onbevooroordeeld ben.

Op vakantie!

We gingen daarna naar huis, hebben onze spullen ingepakt en vertrokken richting Oosterhout. Hoewel ik me duizend keer had voorgenomen om in het weekend in te pakken is er van dat voornemen niks terechtgekomen. Gelukkig hadden we tijd zat. Uit ervaring weet ik dat het wel goedkomt, maar ik wilde het eens op andermans manier proberen. Niks voor mij dus. 😉

Roompot Katjeskelder

Het huisje was met 3 slaapkamers en 3 badkamers heerlijk luxe. Eén met een douche, één met een stoomdouche en één met een bubbelbad. De kinderen hebben elke avond met z’n drieën in het bad gezeten. Een luxe die wij thuis niet hebben. Het huisje heb ik trouwens met 40% voorjaarskorting geboekt anders had ik niet zo’n luxe huisje gekozen voor een midweekje denk ik. Voor de zomervakantie weer wel. Mila deelde een kamer samen met Bas en dat is super goed gegaan.

Chillen to the max

Tot en met woensdag was het fantastisch weer. Dinsdag hebben we lekker niets gedaan en op het park, rond en in het huisje gehangen. HEERLIJK! Vakantie zoals vakantie zou moeten zijn. Terwijl Bas een slaapje deed, Mila aan het zwemmen was met De Man en Sem aan het scharrelen was in de tuin kon ik zelfs een beetje lezen. Uit een tijdschrift weliswaar, maar #ikrekenhetgoed.

Kabouterpad Mastbos

Op woensdag stapten we in de auto voor een ritje van ongeveer 20 minuten naar Breda. Het kabouterpad van het Mastbos stond op de planning. De zon scheen, het pad was leuk en het was fijn om in de natuur te zijn. We hebben genoten. Afsluitend lunchten we bij een restaurant aan de rand van het bos; de Boschwachter die een Kabouterpad-arrangement aanbied voor de kinderen dat bestaat uit een pannenkoek en ranja.

Mila en Benjamin deden nog een keer het zwembad aan, de beide jongens lagen op bed en ik… ik had mij-tijd. Geen idee meer wat ik heb gedaan, maar het zal niet meer zijn geweest dan wat lezen, een glaasje wijn en wat lekkers er bij.

Lees ook: Budget uitstapje: Combineer een kabouterpad met een picknick! #MC2017

Kabouterpad Mastbos
Opdrachten lezen Kabouterpad

Efteling

Als je zo dichtbij bent, kan een bezoek aan de Efteling natuurlijk ook niet ontbreken. Ook dat was onderdeel van mijn cadeau. Valentijnsdag en zijn verjaardag zijn vlak na elkaar en dit kon ik mooi combineren. Hij vindt de Efteling net niet leuker dan de kinderen geloof ik, haha. We zijn bewust donderdag gegaan omdat het weer net iets minder mooi zou zijn. We hoopten op een rustig park en dat kregen we. Op Joris en de Draak na hebben we nergens hoeven wachten.

Hoewel het een cadeautje was, kocht ik de kaarten wel met de verjaardagskorting (25%) die De Man had gekregen van de Efteling. Hierdoor wisten ze bij de ingang dat hij recent jarig was geweest en hij kreeg een mooie badge mee voor op z’n jas. Groot was mijn verbazing toen hij het gewoon opplakte en de hele dag mee heeft rondgelopen. Held! Leuk dat veel medewerkers hem feliciteerden en toen we afrekenden bij de souvenirswinkel kreeg hij nog een klein cadeautje mee.

Lees ook: De Efteling; een dag vol heerlijke clichés

Bijkom weekend

En voor je het weet is zo’n weekje weer voorbij. Het was voor mij serieus een van de meest ontspannen vakanties ooit. Het hoe wat en waarom is eigenlijk wel een blog waard, dus misschien doe ik dat nog wel. We kwamen vrijdag vroeg in de middag thuis. Een paar uur later was alles uitgepakt en hadden we 3 vakantiewasjes gedraaid. Het feit dat we nog een heel weekend hadden voordat het weer tijd was voor werk en school was een fijn vooruitzicht. We hadden op zaterdag nog een verjaardag en zondag ontving Benjamin zelf nog een beetje visite voor zijn verjaardag. De hele week vloog voorbij, maar af en toe voelde het alsof de tijd stilstond.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond