Home » Hoera, ik heb een peuter. Bas is twee!

Hoera, ik heb een peuter. Bas is twee!

Hoera, Bas is 2 jaar geworden! Vandaag 2 jaar geleden maakte hij van mij ook een jongensmama. Die donderdagochtend was ik nog op controle geweest in het ziekenhuis, daarna deed ik fietsend nog wat boodschapjes. In de middag begon het wat te rommelen en 24 uur later werd ik, opnieuw middels een keizersnede, mama van een jongen. Hij maakte er een koningskoppeltje van. Wat heb ik me vaak afgevraagd hoe hij er uit zou zien toen hij nog in mijn buik zat. Op wie zou hij lijken? Wat zou zijn huidskleur, kleur ogen, en haartype zijn? Hoe zou zijn stem later klinken?


Hij heeft mij bewezen dat er altijd ruimte is om meer van iemand te houden.


Ook dat je van een nieuw kindje net zo onwijs veel kan houden als van zijn zus. Feitelijk is een hart een bodemloze put heb ik ervaren. Hij wil altijd meer en er kan altijd meer bij. 2 jaar inmiddels dus. Dat lieve stoere ventje van mij. We hebben samen al een paar “het is een fase” fases doorlopen. En momenteel zitten we midden in een paar. Hij heeft bijvoorbeeld ineens bedacht dat hij meerdere keren per dag zijn stembanden wilt checken. Dat doe je natuurlijk door heel hard en heel schel te schreeuwen. Buren blij, wij nog blijer.

Het is een fase. Het is een fase. Het is een fase. Het is een lieverd. Het is een fase. Het is een fase.

Een fase dus. Toch? Nog zoiets: waarom zou je meteen komen als je ook “pak me dan, als je kan” kunt spelen. Maakt alles veel interessanter. Net als zijn humor. Zijn enorm rollende r. Heerlijk! Oh wat hou ik van alles wat van Bas, Bas maakt. En nu is hij dan een peuter. Hij zal weer steeds minder hulp van mij willen en nòg meer “zelve doen”. Dat mag. Zolang hij lekker zichzelf blijft, net zo veel blijft lachen als nu, ons soms met liefde tot wanhoop drijft en net zo lief voor zijn kleine broertje en grote zus blijft, wil ik ‘m best weer een klein stukje loslaten. Een klein stukje dan. Ter grootte van een taartpunt ofzo.

We hebben besloten om zijn verjaardag zondag te vieren. Uiteraard begint de dag met een verjaardagsontbijtje.
Het thema was dit jaar Bob de Bouwer: Bas zijn grote held
Way to Play omdat hij auto’s ademt 🎁
Taaaaaart!
Hoera, ik heb een peuter! Bas is twee jaar.
Kikker traktatie
Traktatie voor de kinderopvang. Er zit een Kikker boekje in en Nijntje koekjes.

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond