Home » Hoera! Ik ben zwanger | Idee om te vertellen dat je zwanger bent

Hoera! Ik ben zwanger | Idee om te vertellen dat je zwanger bent

filmposter zwangerschapsaankondiging

Eigenlijk zou de titel van deze blog Mama Challenge #2 Gepikt van Pinterest moeten heten. Maar zeg nou zelf, dat is toch een pak minder leuk.

gepikt van pinterest

Zwanger

Ik ben dus in blijde verwachting. Zaterdag precies 13 weken. ‘Helaas’ heb ik hier lichamelijk veel van gemerkt. Het eerste wat sneuvelde was mijn blog. Ik heb een tijd terug onder het mom van een zomerplanning de hoeveelheid berichten flink teruggeschroefd. Ik had geen keus en daardoor kon ik me er al vrij snel bij neerleggen. De afgelopen weken ging ik tegelijkertijd met de kinderen naar bed en op vrije dagen kon ik niet zonder een middagdutje. Ik ga verder niet klagen over mijn zwangerschapsverschijnselen. Het hoort er bij en ik ben vooral erg blij en voel me bevoorrecht dat ik überhaupt weer zwanger mag zijn.

Al het goede komt in drieën

De derde is dus onderweg en als alles goed verloopt mogen we in februari 2017 een broertje of zusje voor Bas en Mila verwelkomen. Het valt me op dat verscheidene mensen verbaasd zijn als ze zien of horen dat ik weer zwanger ben. Voor ons zelf is het al een tijdje duidelijk dat we minstens drie kinderen zouden willen hebben. We komen beide uit een gezin van drie en mede daardoor voelt het goed en heel gewoon. Er zullen wat praktische hobbeltjes op ons pad komen, maar ik twijfel er niet aan dat we dat prima kunnen oplossen.

Activiteit van de week “Gepikt van Pinterest”

Toen ik Gepikt van Pinterest zag als onderdeel van de Mama Challenge leek het me superleuk om dit te gebruiken voor de zwangerschapsaankondiging. De afgelopen weken heb ik er op los gepind en uiteindelijk heb ik besloten dat het een filmposter ging worden. Ik heb eerder iets gemaakt met behulp van Canva en aangezien dat goed bevallen is, ging ik daar weer even snuffelen. Ik hield er verscheidene voorbeelden van Pinterest naast en googelde wat met de opties met dit als uiteindelijke resultaat.

filmposter zwangerschapsaankondiging

Wat ging er goed?

Ik wilde persee dezelfde ondertitels als op een filmposter. Het was vrij snel duidelijk dat zonder deze ondertitels het meer een poster was dan een filmposter. Het heeft me een paar uurtjes gekost voor ik het uitgevogeld had, dus ik ga het als tip meegeven:

  • Met text spacing kun je letters als het ware samendrukken zodat je dezelfde ondertitels krijg als op echte filmposters.

 

Wat ging er minder goed?

Het plan was om als gezin op de foto te gaan. Nou ja… dat was dus míjn plan. Benjamin zag het absoluut niet zitten. Hij houdt niet zo van gekunselde dingen en dat snap ik heel goed. Plan B was een foto van de twee kinderen samen. In theorie een perfect plan, maar die hadden kennelijk ook besloten dat ze niet gingen meewerken aan mijn plannetje. Uit wanhoop heb ik dan maar een collage gemaakt van eerder genomen foto’s. Hierdoor smelt de foto niet echt samen met het poster. Dat is jammer, want naar mijn idee zou het daardoor echt meer filmposter zijn geworden. Kijk hier maar eens naar wat ik bedoel. Inmiddels ben ik leuke ideeën aan het opdoen voor een leuke manier om te zijner tijd het geslacht van de baby te onthullen.


Er zijn ook andere mama bloggers aan de slag geweest met deze activiteit.

Ben je benieuwd hoe je de smaak van Mc Donalds naar je eigen keuken brengt? Neem dan vooral hier even een kijkje.
Nu de vakantie voor alle regio’s in volle gang is, zijn wat vakantie tips en trucs nooit weg.
Verven 2.0 kun je dit wel noemen. Na deze Pinterest blog kun je zelf aan de slag met puffy paint.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond