Home » Hoe worden horoscopen eigenlijk gemaakt?

Hoe worden horoscopen eigenlijk gemaakt?

De kans is groot dat je weleens de horoscopen in je favoriete magazine leest, zelfs als je er niet echt in gelooft. Horoscopen fascineren ons al vele eeuwen en nu we minder vaak naar de kerk gaan zoeken steeds meer mensen leidraad in de horoscopen. Maar wie doet eigenlijk de voorspellingen in de horoscopen en waar zijn ze op gebaseerd? Je leest er alles over in dit artikel.

Astrologen

Iedereen zou een horoscoop kunnen schrijven maar een het schrijven van een goede horoscoop is een echte vaardigheid. Er zijn zelfs echte vakopleidingen om astroloog/astrologe te worden, een opleiding die vele jaren in beslag neemt. De belangrijkste ingrediënten om astrologe te worden zijn echter nieuwsgierigheid, passie en kennis. Als je zou willen kan je astrologe worden door zelfstudie te doen namelijk en de titel astrologe is geen beschermde titel. Iedereen zou zich astrologe kunnen noemen, mis je echter de juiste kennis dan zal je snel door de mand vallen.

Dat astrologen schrijven over romantische spanningen en financiële problemen door een beetje naar de sterren te starren is niet juist. Om tot een horoscoop te komen zijn veel en ingewikkelde berekeningen nodig. De berekeningen die onder een horoscoop liggen zijn vele malen complexer dan de horoscoop die je uiteindelijk in je favoriete magazine leest. 

Horoscoopberekening

Als we het vanuit de Aarde bekijken dan haalt de Maan de Zon 13 keer in, in een cyclus van een jaar. Hierop zijn de 12 dierenriemtekens (sterrenbeelden) gebaseerd die we bijzondere en symbolische namen hebben gegeven zoals de Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft enz.

Om een horoscoop te berekenen is de stand van de Maan, de Zon en onze planeten ten opzichte van je dierenriemteken van belang. Hiervoor kijken astrologen naar de bewegingen die deze hemellichamen zullen maken en intuïtief werken ze uit hoe de week er voor desbetreffende sterrenbeelden uit zal zien.

Al in het verre verleden ontdekte de mens dat de bewegingen in het heelal hun invloed hebben op het leven, hier op Aarde. Zo ontdekte men al vroeg dat de Nieuwe Maan het beste moment was om nieuw gewas te zaaien. Als men dit deed dan groeide de gewassen sneller en gaf het een betere opbrengst. Het oogsten kon het beste gedaan worden tijdens de Volle Maan ontdekte men. Omdat gewassen langer bewaard konden blijven tijdens de Afnemende Maan die volgt op de volle Maan.

Ook ontdekte we dat er ideale momenten waren voor andere zaken zoals het ten strijde trekken, te gaan jagen, te trouwen en te reizen, om maar een aantal voorbeelden te geven.

Vandaag te dag hebben de hemellichamen nog steeds deze invloeden op het leven hier in op Aarde. Astrologen vertalen voor ons de bewegingen van de hemellichamen naar meer praktische en toepasbare zaken. Je wilt niet weten dat er bijvoorbeeld  een Mercury-transitie opkomst is, je wilt weten hoe deze week je liefdesleven zal zijn.

In het verleden maakten astrologen gebruik van telescopen om de planeten te kunnen volgen. Vandaag de dag maakt er geen enkele astroloog meer gebruik van een telescoop. Er bestaat speciale astrologische software waarmee op de computer de bewegingen van de hemellichamen gevolgd kan worden. Naast software die astrologen kunnen aanschaven zijn er ook online diensten die deze gegevens aanbieden. Het interpreteren van de bewegingen van de hemellichamen is en blijft echter iets wat de astroloog zal moeten interpreteren. Als leek zal je daarom weinig aan dergelijk software hebben. Er is veel kennis en ervaring nodig om de juiste interpretaties te maken.

Voor het maken van een daghoroscoop kijkt een astroloog naar de bewegingen die de hemellichamen die dag zullen doormaken. Voor een weekhoroscoop naar de bewegingen die de hemellichamen die week zullen doormaken. 

Geboortehoroscoop

Wil je een persoonlijke horoscoop hebben dan wordt dat in de astrologie de geboortehoroscoop (of radix) genoemd. De horoscopen die je in de magazines leest zijn gebaseerd op je sterrenbeeld. Dit is niet zo nauwkeurig als een geboortehoroscoop.

Voor het bereken van je geboortehoroscoop wordt gekeken naar de stand van de hemellichaam exact op het tijdstip van je geboorte. Hierin is je geboorteplaats van groot belang. Iemand die op dit moment in Amsterdam wordt geboren kijkt anders tegen de hemellichamen uit dan iemand die op dit moment in, bijvoorbeeld, New York, wordt geboren. Om dit te kunnen berekenen maakt een astroloog gebruik van speciale astrologische software waarin precies de stand van de hemellichamen is op de te vragen op een willekeurig moment in het verleden. Dit rekening houdend met de plaats waar je op dat moment was. Aan de hand van deze gegevens kan een astroloog bepalen welke invloeden de hemellichamen op je hadden op het moment van je geboorte. Dit is bepalend voor je karakter en andere eigenschappen die je zult hebben.

Een astroloog zal interpretaties maken van de hemelblauwdruk, zoals die was tijdens je geboorte, om je persoonlijke horoscoop te kunnen opstellen.

Horoscopen zijn niet bedoeld om de toekomst te voorspellen

Als er in je horoscoop, bijvoorbeeld, staat dat je je nieuwe liefde zult ontmoeten dan betekent dat niet het automatisch zal gebeuren. Als je alleen thuis blijft zitten dan gebeurt er waarschijnlijk niets. Het wil alleen maar zeggen dat de sterren goed staan voor het ontmoeten van een nieuwe liefde. Het is dan dus een mooi moment om je daarvoor open te stellen en je wat pro-actiever op te stellen. De horoscopen zijn dan ook meer bedoeld om je gemoedstoestand beter te begrijpen, zodat je weet hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan, indien deze zich voordoen. Astrologie is dan ook een mooie tool voor zelfbewustzijn en het zou niet je leven moeten leiden maar begeleiden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • staat dat je je nieuwe liefde zult ontmoeten dan betekent dat niet het automatisch zal gebeuren.

    Dan betekent dat niet DAT het automatisch zal gebeuren.

    Probeer ook minder komma’s te gebruiken en alles nog een keertje nalezen! Voor de rest er bedankt voor de ifo!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond