Home » Hoe vind je jouw ideale pen?

Hoe vind je jouw ideale pen?

vulpen balpen ideale pen

Gelukkig hoor ik nog altijd van veel mensen dat zij graag schrijven. Bijvoorbeeld in een bullet journal, een planner of een notitieboek. Ook hoor je steeds vaker dat mensen het schrijven weer heruitvinden. Waar de pen jarenlang plaats gemaakt heeft voor het toetsenbord, maar nu toch weer zijn opmars maakt. Ik spreek uit eigen ervaring, want ook ik werk sinds kort weer met een hele fijne, fysieke planner in plaats van een online agenda. Daarnaast kreeg ik een prachtig notitieboek cadeau waar ik aantekeningen in maak. Wel merkte ik dat ik behoefte had aan een fijne pen, waarmee het schrijven eigenlijk als vanzelf gaat. Ik ging dus op zoek naar de ideale pen. In deze blog lees je op welke drie punten je moet letten bij het kopen van een pen.

1. De flexibiliteit van de penpunt

De punt van de pen kan plat of afgerond zijn. Welke punt jij fijner vindt schrijven is heel persoonlijk. Daarnaast heb je dan nog de keuze uit een flexibele en een niet flexibele punt. Weet jij van jezelf dat je wat harder duwt tijdens het schrijven? Dan is een flexibele punt niet aan te raden, aangezien deze lichtjes zal gaan buigen. Dit zorgt uiteindelijk voor minder schrijfgemak.

De klassieke vulpen heeft zo’n flexibele punt. Je kunt prachtig met een vintage vulpen schrijven, maar als deze pen niet goed past bij jouw manier van schrijven dan wordt het lastig. Als je een beetje op deze vulpen duwt, zie je dat de punt wat uit elkaar gaat en er meer inkt uitkomt. Gelukkig is er een oplossing, want de moderne vulpen heeft een licht flexibele punt die niet lekt en je kunt er ook prachtig mee schrijven. Mocht je dus lichtjes duwen tijdens het schrijven, dan is dat geen probleem. Er inkt vloeit er regelmatig uit, precies zoals het hoort.

2. De dikte van de penpunt

Behalve de flexibiliteit van de penpunt is ook de dikte van de penpunt belangrijk. Bij een vulpen gaat de breedte van de penpunt van zeer fijn naar breed. De gemiddelde schrijver zal ook een gemiddelde (medium) penpunt kiezen. De (extra) fijne penpunt is voor de hele precieze schrijvers die kleine letters schrijven. De breedste punt is voor mensen die graag grote letters schrijven.

3. Schrijfhouding

Een ander belangrijk punt in de schrijfhouding die je aanneemt met de pen. Een pen moet lekker in de hand liggen, zodat je er fijn mee kunt schrijven. Dit kan voor de een een hele slanke pen zijn en voor de ander juiste een bredere pen. Vaak zien we dat mensen met grote, brede handen niet gebaat zijn bij een slanke pen.
Een Parker pen is er in vele soorten en maten, zodat je altijd een pen kunt vinden die fijn past bij jouw schrijfhouding en schrijfwijze. Je kunt ook losse vullingen kopen voor je Parker pen, zodat je altijd kunt blijven genieten van je ideale pen.

Het kan soms even zoeken zijn tot je jouw ideale pen gevonden hebt, maar als je goed naar bovenstaande tips kijkt, vind je zeker weten jouw ideale pen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond