Home » Hoe vervoer je drie kinderen op de achterbank?

Hoe vervoer je drie kinderen op de achterbank?

Kinderen nemen niet alleen een grote plek in je hart in, ook je huis en auto moeten er aan geloven. Toen we een aantal jaren geleden op zoek gingen naar een gezinsauto was (naast het budget) voor ons het belangrijkste dat we er alle 5 makkelijk in moesten passen. De grote vraag was: Hoe vervoer je 3 kinderen op de achterbank? Met een beetje autoverzekering vergelijken hadden we in elk geval eerder de goedkoopste autoverzekering gevonden. Het was namelijk zoeken, passen en meten, maar het is gelukt! Toen de kinderen groter werden, begon dat zoeken weer van voor af aan.

Ruime achterbank

Ter referentie: We hadden een kleuter van 5, een peuter van 2 en een baby op komst. Eerst hadden we bedacht dat twee kindjes op de achterbank met mij in het midden en de derde op de bijrijderstoel ook een optie zou kunnen zijn, maar dat plan gooiden we snel overboord. Het is toch wel heel gezellig om voorin bij elkaar te zitten. Budgettechnisch lukte een zevenzitter ook niet zonder dat het bouwjaar niet te oud was. Wat lukte wel? Het is een Seat Altea XL geworden. Aan beide zijden past een groep 1 kinderstoel met in het midden een groep 0+ babystoeltjes (ook wel maxi cosi’s genoemd).

Tip: Meten is weten. Wij namen gewoon de stoeltjes mee om te passen. Niemand die daar gek van opkijkt.

Lees ook: Meerdere kinderen vervoeren zonder auto doe je zo!

Drie autostoelen naast elkaar

En toen… toen werden kleine kindjes groot en kon de jacht opnieuw beginnen. Sem groeide uit het autostoeltje en er moesten drie kinderstoelen naast elkaar passen. Dat lukte met onze kinderstoelen niet. De oplossing bleek om de autostoel te vervangen door een verhoger. De oudste verhuisde naar het midden en de jongsten zitten bij het raam. Ideaal vind ik deze opstelling alleen niet, omdat de zitverhoger geen rugleuning heeft. Een rugleuning biedt volgens de ANWB bij een botsing ook bescherming van de zijkant.

Tip: Je kunt het ook oplossen met de BeSafe iZi Flex Fix i-Size. Door de afneembare zijkanten zouden ze namelijk in bijna elke auto op een rij moeten passen, maar dat heb ik niet zelf geprobeerd.

Tip: Ook de Multimac is ontworpen om meerdere kinderen een veilige zitplaats te bieden. Ik heb foto’s gezien met wel vier kinderen op de achterbank. De 3 optie voor 3 zitjes past al in auto’s zoals de Fiat 500, Renault Clio en de Ford KA. Nadeel: hij is redelijk aan de prijs (maar dat zijn 3 nieuwe zitjes ook) en moet uit Engeland komen.

Drie kinderen op de achterbank vervoeren

Het is sowieso mogelijk om drie kinderen op de achterbank te vervoeren. Met een groot budget kun je kiezen voor de grotere auto’s of een zevenzitter. Maar ook in een middenklasseertje lukt het. Dit is afhankelijk van de ruimte op je achterbank en de stoeltjes die je gebruikt. Ook komen er steeds meer oplossingen op de markt die je in kleinere auto’s kunt toepassen.

Hoe vervoeren jullie 3 kinderen op de achterbank? ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond