Home » Hoe realiseer je een kindvriendelijke en mooie tuin?

Hoe realiseer je een kindvriendelijke en mooie tuin?

Wanneer je een tuin hebt, is dit een belangrijk onderdeel van je woning! Een plek om lekker buiten te zijn, te ontspannen en voor de kinderen om te spelen. Maar het kan best lastig zijn om zowel een mooie, als een kindvriendelijke tuin te realiseren. In dit artikel deel ik enkele tips met je voor een kindvriendelijke én mooie tuin! Lees je mee?

Gras als speelplek

Voor kinderen is het heerlijk om een stuk gras te hebben waar ze lekker kunnen spelen. Lekker buiten in de natuur, waar ze kunnen voetballen en spelen. Om een extra speelplekje te creëren, kun je kiezen voor een speelhuisje of speeltoestel. Zo kunnen je kinderen zich toch vermaken, en staat het ook nog eens gezellig in je tuin! Ook is het natuurlijk erg fijn voor je kinderen om ook in de tuin een eigen plekje te hebben. Tegenwoordig kun je eenvoudig online graszaad bestellen waardoor je in no-time een zacht stuk gras kunt aanleggen voor je kinderen! 

Lees ook: Spelen met water in de tuin of op je balkon

Creëer een gezellig terras

Voor de kids een grasveld en speelhuisje, voor papa en mama een heerlijk terras! Niets is fijner, dan met een mooie dag heerlijk buiten te zitten. Je kunt kiezen voor een betegeld terras, maar dit kan wel lastiger zijn met kinderen. Ze kunnen behoorlijk hard vallen op tegels. Om toch een gezellig terras te creëren, kun je kiezen voor terrasplanken. Terrasplanken van Woodcomposiet zijn ideaal voor een kindvriendelijke en mooie tuin. Ze zorgen er namelijk voor dat kinderen geen splinters kunnen krijgen. Daarnaast is het ook antislip, waardoor kinderen minder snel uitglijden en pijnlijk vallen. Persoonlijk vind ik een houten terras ook erg chique staan! 

Enkele voordelen van composiet als terrasplanken

Heb je gekozen voor terrasplanken in je tuin? Verstandige keuze! Composiet heeft namelijk vele voordelen. Zo is het natuurlijk kindvriendelijk, is het gemakkelijk schoon te maken, houdt het tot wel 30 jaar zijn mooie kleur, is het insectbestendig én het is betaalbaar. Dus naast dat je tuin nu mooi en kindvriendelijk is, geniet je ook nog eens van alle voordelen van terrasplanken. 

Hoe heb jij je tuin kindvriendelijk gemaakt? ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond