Zoeken
Zoeken
Home » Hoe maak je een mooie raamtekening?

Hoe maak je een mooie raamtekening?

Hoe maak je een mooie raamtekening?
Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

We vieren diverse feestdagen, met allemaal hun “eigen” versiering. Daarnaast hebben we dan ook nog de verjaardagen om het huis feestelijk te maken. Naast alle slingers en ballonnen, is er nog een andere manier om hierop in te spelen. Namelijk met het versieren van je ramen! Maar hoe en waarmee maak je nu een mooie raamtekening?

Chalkmarker oftewel krijtstift voor op de raam

Heb je weleens van een chalkmarker, krijtstift of raamstift gehoord? Zo ja, dan heb je deze misschien al in huis en ben je er wellicht eens mee bezig. Zo nee; dit zijn speciale stiften waarmee je op het raam kan tekenen. Maak je geen zorgen, het is er ook weer makkelijk af te halen met een sopje. Ze zijn er in verschillende kleuren en diktes. Naast dat je ze online kunt bestellen zijn ze op verschillende plekken te krijgen. Ik heb ze gehaald bij de plaatselijke kantoor-/boekhandel, daar zijn ze per set te koop maar ook per stuk. Maar ook de Hema heeft ze in hun assortiment.

Naast dat je je eigen kinderen kunt laten uitleven op je ruiten (weet niet of dat wenselijk is?), kun je ook zelf van alles verzinnen om erop aan te brengen. Daarnaast kun je ook denken aan windlichten, vazen, of een fotolijstje om een tekst op te schrijven, of te versieren met een afbeelding.

Voorbeelden van feestdag raamtekeningen

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sint, piet, stoomboot en kadootjes; rondom 5 december
  • Kuikentjes, eieren, paashaas; rondom pasen
  • Kerstboom, kerstman, sneeuwpop; rondom kerstmis
  • Vuurpijlen; Oud & Nieuw
  • Kroon, slingers; rondom Koningsdag
  • En vergeet uiteraard de verjaardagen niet. Bijvoorbeeld de leeftijd en naam op het raam. Of ballonnen/slingers

Google eens op raamtekeningen of kijk op Pinterest. Hier vind je legio voorbeelden. Ook zijn er sites waar ze (tegen betaling) sjablonen aanbieden.

–> Shop hier fijne raamstiften! <–

Hoe begin je met een raamtekening?

Die betaalde sjablonen zijn niet per se nodig hoor. Je kan gewoon uit de losse pols tekenen, maar het kan flink lastig zijn (let op dat je sommige stiften eerst moet schudden).

Mocht je toch een hulpmiddel nodig hebben. Print dan een tekening uit. Via Google en Pinterest zijn er vele afbeeldingen/illustraties te vinden in elk thema.  Deze plak je dan, tijdelijk, aan de buitenzijde van het raam. Aan de binnenzijde hoef je enkel de tekening over te trekken. Vergeet dan niet de uitgeprinte versie van je raam af te halen.
Let op: met dubbel glas kan het best een uitdaging zijn, maar bij ons was het resultaat geweldig!

TIP: Stel dat je een tekst wilt schrijven, houd er dan rekening mee dat deze in spiegelbeeld moet. Tenminste, als je wilt dat deze aan de buitenzijde leesbaar is.

Inkleuren van delen kan ook goed met deze stiften. Stel dat je niet tevreden bent, haal je het er gewoon weer af en begin opnieuw.

Hoe maak je een mooie raamtekening?

Je kan het zo gek maken als je wilt. Succes gegarandeerd! Veel plezier.
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: