Home » Ik lees voor uit; Hoe laat is het?

Ik lees voor uit; Hoe laat is het?

Rupsje Nooitgenoeg | Hoe laat is het?

Wat is het lang geleden dat ik een leuk kinderboekje deelde. Het laatste boekje was Het boek zonder tekeningen. Het is en blijft, wat mij én Mila betreft, nog steeds een dikke aanrader. Nu ik weer regelmaat in het publiceren wil, leek het me een uitstekend idee om deze rubriek nieuw leven in te blazen. Er zijn veel leuke boeken die ik nog wil kopen, maar ik heb hier ook genoeg leuks op de plank liggen.

Vanavond heb ik bijvoorbeeld voorgelezen uit een boekje van Rupsje Nooitgenoeg. “Hoe laat is het?” is niet alleen een voorleesboek, maar ook een doeboek.

 

20160908_180403

 

Op de Kaft

Wanneer wordt Rupsje Nooitgenoeg wakker? Hoe laat gaat het beertje naar bed? Draai de wijzers van de klok en zie wat alle dieren aan het doen zijn, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

 

Hoe laat is het?

Onderdeel van het boekje is een draaibaar klokje. Op elke pagina wordt verteld wat op een bepaald tijdstip gebeurt en de opdracht is om de klok op dat tijdstip te draaien.

 

Zomaar een passage

Om 10 uur brengen de bijtjes een bezoekje aan de bloemen.

Zet de grote wijzer op de 12 en de kleine wijzer op de 10.

 

Speelhoekje Nooitgenoeg
Gezellig kinderhoek huisje bij Nooitgenoeg

 

Nooitgenoeg

Het boekje kocht ik tijdens een dagje Den Bosch bij Nooitgenoeg. Wat een fijne kinderboekenwinkel! Den Bosch an sich is al super leuk, dus mocht je daar een keer zijn dan zou ik zeker even langsgaan. Volgens de eigenaresse is het boekje geschikt voor kleuters. Eigenwijs als ik ben, kocht ik het boekje toch. Ondanks dat Mila net drie was geworden, durfde ik het wel aan. Op elke pagina wordt namelijk een voorbeeld gegeven. En al doende leert men gaat hier zeker op. Na een paar maanden kon ze de klok goed zetten. Ook nu is het boekje nog hartstikke leuk, want ze gebruikt ‘m ook om de cijfers te benoemen en heeft er nog geen genoeg van.

20160908_180342

De klok luiden

Wat ik persoonlijk minder leuk vind aan het boekje is dat er alleen maar hele uren worden besproken. De grote wijzer zet je dus eigenlijk maar één keer op de 12. Gedurende het hele boekje kan hij daar blijven staan, terwijl er wel op elke pagina de opdracht wordt gegeven om hem op de 12 te zetten. En 10 uur wordt twee keer genoemd. Zowel ’s morgens als ’s avonds. Dat is niet heel erg, wel een gemiste kans om de klok op een ander tijdstip te kunnen zetten. Omdat het boekje verder wel heel leerzaam is en zolang leuk is gebleven voor Mila vind ik het wel een aanrader.

 

Rupsje Nooitgenoeg Hoe laat is het? is een boekje van Eric Carle, vertaald door J.H. Gever en uitgegeven door Gottmer.

Beoordeling: ✅✅✅✔✔

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond