Home » Hoe kun je je huis beter isoleren?

Hoe kun je je huis beter isoleren?

Hoe kun je je huis beter isoleren?

Je huis goed isoleren is een verstandige keuze als je geld wil besparen op de vaste lasten. Uiteraard vraagt het een investering om je huis goed te isoleren, maar uiteindelijk verdien je dit geld door de jaren heen weer terug. Met name doordat je minder energiekosten betaalt. En je hoeft bij het isoleren van je huis echt niet te denken aan enorme verbouwingen! Veel huizen zijn zonder veel gedoe al goed te isoleren. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Lees maar mee.

Dubbel glas

De populairste oplossing om een huis goed te isoleren is het laten plaatsen van dubbel glas. De nieuwere huizen hebben vaak al overal dubbel glas, maar de oudere huizen hebben vaak op de bovenverdieping nog enkel glas.
Enkel glas heeft als nadeel dat het veel geluid doorlaat en ook de warmte van binnen slecht vasthoudt. Daarom is het verstandig om het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dubbel glas van GlasGigant is een uitstekende oplossing: je kunt het online bestellen en door de groothandelprijzen heb je altijd een scherpe prijs. GlasGigant geeft aan dat dubbel glas warmte isoleert en binnenshuis houdt. Er zijn verschillende uitvoeringen, afmetingen en isolatiewaarden waaruit je kunt kiezen in ons assortiment. Zo weet je zeker dat je geschikt dubbel glas vindt voor jouw situatie!

Spouwmuurisolatie

Een andere simpele manier van beter isoleren is spouwmuurisolatie. Het voordeel hiervan is dat het vanaf de buitenkant in je muur wordt gespoten. Al binnen een dag kun je je huis beter isoleren door spouwmuurisolatie.
Het klinkt overigens simpel, maar laat het wel door een goed bedrijf uitvoeren, want het is geen doe-het-zelf-klusje.

Vloerisolatie

Vloerisolatie kan redelijk gemakkelijk aangebracht worden, mits de vloer vanuit de kruipruimte goed bereikt kan worden. Op die manier hoef je namelijk je huiskamer niet leeg te maken en kan de vloer van onderuit geïsoleerd worden.
Bij vloerisolatie wordt tegen de onderkant van de vloer isolatiemateriaal aangebracht (denk aan thermoskussens, platen van kurk of schuim).

Dakisolatie

Tot slot hebben we dan nog de dakisolatie. Dakisolatie is de meest ingrijpende isolatievorm van de reeds genoemde isolatie-mogelijkheden, omdat hier wel wat meer werk voor nodig is. Maar het is dan ook wel de meest effectieve isolatievorm. Warmte stijgt namelijk op naar het dak, dus als je het daar vast kunt houden, houdt je je huis warmer.
Schuine daken zijn makkelijker te isoleren dan een plat dak. Als je zelf handig bent, kun je een schuin dak zelf isoleren, maar bij een plat dak wordt aangeraden altijd een vakman in te schakelen.
Een schuin dak kun je van binnenuit of van buiten uit isoleren. Het is beter om een isolatie van buiten uit te laten uitvoeren door een vakman, maar van binnenuit zou je zelf kunnen doen.

Succes met het isoleren van je huis!


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond