Zoeken
Zoeken
Hoe kom ik als blogger aan opdrachten?
Home » Hoe kom ik als blogger aan opdrachten?

Hoe kom ik als blogger aan opdrachten?

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ruim twee jaar geleden alweer dat ik deze blog begon. Ik vond het heerlijk om van me af te schrijven. Dat er nog mensen waren die dat wilden lezen ook… bizar!  Na een tijdje kreeg ik in de gaten dat ik er ook een beetje geld mee kon verdienen. Altijd mooi meegenomen. Want bloggen kost ook geld. Hoeveel, dat heb je gelukkig zelf grotendeels in de hand. Dat je website door het verloop van tijd en door noeste arbeid gewoon iets waard wordt. Mooi! Maar hoe kom ik als blogger aan opdrachten?

Hoe kom ik als blogger aan opdrachten?

Ik word hiervoor benaderd zoals voor dit artikel dat je nu aan het lezen bent, ik benader soms zelf ook bedrijven door te reageren op persberichten en daarnaast sta ik ingeschreven op bloggermarktplaats WEABLOG en andere soortgelijke platformen. Als blogger kun je producten ontvangen in ruil voor je mening hierover, betaald worden met geld of een combinatie hiervan. Aan mij de schone, én leuke taak, om ook de artikelen die ik in opdracht schrijf leuk te maken voor de lezer. Want zonder lezer, geen opdrachten. Simpel!

Bloggermarktplaats WEABLOG

Op een bloggermarktplaats kunnen merken een campagne uitzetten en een blogger/vlogger kan bij interesse hierop reageren. Ik sta al een tijd bij WEABLOG ingeschreven en heb ook al wat opdrachten gedaan. Het is een Deens bedrijf, maar hier merk je op zich niets van. De website wordt gewoon vertaald naar het Nederlands, alleen het directe contact verloopt in het Engels. Dat laatste is bijna niet nodig omdat het proces van een opdracht aannemen en het resultaat indienen volledig geautomatiseerd is.

Hoe werkt het?

Op de site van WEABLOG kun je je inschrijven. Vervolgens wordt je website handmatig gecontroleerd en je tarief bepaald. Als er een opdracht online staat, lees je de briefing en bij interesse accepteer je de opdracht met een druk op de knop. Dan gaat de tijd lopen. Je hebt xx uur om je artikel conform de opdracht te schrijven en online te plaatsen. Vervolgens dien je de URL in van je artikel. Wat ik heel handig vind, is dat dit proces volledig automatisch gaat. Je ziet ook meteen of je je goed aan de briefing hebt gehouden (denk aan plaatsen juiste links). Bij akkoord wordt je vergoeding toegevoegd aan je uitstaande saldo. En eens per maand wordt je uitbetaald. Voor mij is dit een heel fijn systeem.

Desondanks zijn er wel verbeterpunten. Je moet bijvoorbeeld actief controleren of er opdrachten online staan. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

+

Je hoeft niet te pitchen. De uitbetalingen gaan bij mij altijd netjes op tijd. Het systeem van accepteren en akkoorderen werkt erg fijn.

 

 

Foto van vrouw achter de laptop via Shutterstock••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Sta al ruim 3 jaar ingeschreven bij WEABLOG maar het aanbod opdrachten vind ik echt weinig hoor, in al die tijd 4 opdrachten gehad. Daarbij gaat de prijs die je krijgt voor een opdracht ook erg omlaag. Kreeg ik in het begin nog 144 euro, werd dat een jaar later 70 euro en staat de teller nu op 34euro. Krijg bij andere aanbieders vele male meer betaald en ook veel vaker opdrachten.

    • Wat jammer is, is dat je echt heel actief moet controleren of er een opdracht online staat. Als iemand die accepteert dan is het weg. Dat is ook het nadeel dat ik benoemde. Ik heb natuurlijk geen idee van de waarde van je site, maar €34,00 is inderdaad heel erg laag.

Menu

%d bloggers liken dit: