Zoeken
Zoeken
Hoe houd je jouw woonkamer fris met de juiste ventilatie?
Home » Hoe houd je jouw woonkamer fris met de juiste ventilatie?

Hoe houd je jouw woonkamer fris met de juiste ventilatie?

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Wist je dat het erg belangrijk is om te zorgen voor de juiste ventilatie in je woonkamer? Je wilt natuurlijk een fris huis, geen muffe kamer. En wist je dat te weinig ventilatie zelfs kan zorgen voor gezondheidsklachten? In dit artikel deel ik met je hoe je jouw woonkamer fris houdt met de juiste ventilatie, lees je mee?

Units en filters

Zorg allereerst voor een WTW unit. Dit is een ventilator die vervuilde lucht afvoert en schone lucht weer aanvoert. De lucht gaat eerst door een WTW filter, waardoor de stofdeeltjes eruit worden gehaald. Door het gebruik van de juiste WTW filters in je woning, zorg je ervoor dat de lucht altijd wordt gereinigd. Zeker in een woonkamer is dit belangrijk, omdat dit een plek is waar je veel bent. Zorg er daarnaast voor dat je 2x per jaar de WTW filters vervangt. Heb je snel last van je luchtwegen? Dan kan het verstandig zijn om vaker de WTW filters te vervangen, bijvoorbeeld 4-6x per jaar. 

Lees ook: Waarom een industrieel interieur ideaal is met kinderen

Extra tips

Wanneer je nog geen WTW unit in je woonkamer hebt of wilt, zijn er genoeg andere kleine dingen die je kunt toepassen om frisse lucht in je woonkamer te hebben.

  • Zorg dat er voldoende frisse lucht in je woning kan. Bijvoorbeeld via roosters of gewoon simpel door het openzetten van een raam. Even doorluchten is altijd prettig. Let er wel op dat een open raam niet ventileert, wanneer je dus een aan drukke weg woont is dit niet altijd even fris. 
  • Rook niet binnen en zorg voor een goede ventilatie tijdens het koken, zodat geurtjes zich niet verspreiden. 
  • Zorg dat er geen grote kieren zijn bij o.a. de voordeur, denk dan aan een ingebouwde brievenbus. Door deze kieren komt er vaker ongezonde lucht van buiten naar binnen.  

 

Wat doe jij aan ventilatie in huis?

Foto van vrouw op de bank van fizkes via Shutterstock••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: