Home » Hoe ga je zorgeloos op reis? 

Hoe ga je zorgeloos op reis? 

In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat deze zomer. Denk aan de PCR test en voorwaarden. Lijkt het jou fijn om een reis te gaan maken, maar vind je het ook wel wat spannend om op pad te gaan? Zorgeloos vakantie vieren is fijner!

Lijkt het jou fijn om een mooie reis te gaan maken, maar vind je het ook wel wat spannend om op pad te gaan? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dat betekent niet alleen dat je je verdiept in de landen waar je naartoe wilt gaan, maar ook is het belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Reizen brengt namelijk risico’s met zich mee. Wanneer je onverzekerd op reis gaat, neem je risico’s die je heel duur kunnen komen te staan. Wij raden je dan ook sterk aan om een goede reisverzekering af te sluiten. Met een goede verzekering kun je er zeker van zijn dat mocht er tijdens je reis iets gebeuren, je altijd een goed vangnet hebt. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn. 

Waarom een reisverzekering afsluiten? 

Een reisverzekering afsluiten is eigenlijk een must voor iedereen die op reis gaat. Er kan tijdens je reis namelijk altijd iets gebeuren waar je echt niet op zat te wachten. Denk bijvoorbeeld aan bagage die kwijtraakt, dat je je portemonnee verliest en zonder geld komt te zitten of dat je ziek wordt en naar het ziekenhuis moet. Ook kan het gebeuren dat je vlucht geannuleerd wordt en dat je ineens vast komt te zitten. In al deze gevallen kun je contact opnemen met je verzekeraar voor hulp. Zo kun je bijvoorbeeld onderdak krijgen wanneer je nergens meer heen kunt en kun je geld krijgen zodat je je voorlopig weer kunt redden wanneer je je portemonnee kwijt bent geraakt. Moet je onverhoopt in het ziekenhuis worden opgenomen, dan kun je je reisverzekering gebruiken om de extra kosten te betalen. Je zorgverzekeraar betaalt namelijk enkel de tarieven die in Nederland zouden worden vergoed. In het buitenland is de zorg vaak duurder waardoor jij opdraait voor de extra kosten. Met een verzekering voorkom je grote financiële kostenposten wat deze verzekering zo essentieel maakt. 

Eenmalig of doorlopend? 

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten, kun je kiezen uit twee varianten. De eenmalige reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De eenmalige verzekering sluit je meestal af voor een korte reis. Stel dat je twee weken op wintersport gaat, dan kun je deze verzekering gedurende twee weken afsluiten. Ga je echter langer, of vaker op reis, dan is de doorlopende verzekering een aanrader. Je hoeft dan niet iedere keer weer opnieuw een verzekering af te sluiten als je op reis gaat. Dit scheelt je weer wat geregel en bovendien is de kans groot dat de kosten ook lager zullen uitvallen. Check de voorwaarden van je verzekering altijd goed zodat je zeker weet dat jouw land van bestemming ook onder jouw verzekering valt. 

Je verzekering met een paar muisklikken afgesloten 

Als je graag een goede reisverzekering wilt afsluiten, kun je even op de site van een verzekeringsmaatschappij als bijvoorbeeld Univé gaan kijken. Hier kun je met een paar klikken op je muis een goede verzekering afsluiten waarmee je jezelf voor heel veel onheil kunt beschermen. Wij wensen je alvast een heel fijne reis toe!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond