Home » Hier kun je op letten bij de aanschaf van een auto

Hier kun je op letten bij de aanschaf van een auto

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe auto? Dan zit je net als ons in hetzelfde schuitje. lees mee met onze tips!

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe auto? Dan zit je net als ons in hetzelfde schuitje. Om je een beetje te helpen met je keuze, deel ik onze afwegingen en waarom ons oog uiteindelijk is gevallen op een elektrische auto.

Onze huidige auto hebben we alweer acht jaar geleden gekocht. Een tweedehandse auto, die ons gelukkig nog nooit in de steek gelaten heeft, maar langzaamaan wel aan vervanging toe is. Wij zijn thuis met vier personen, dus we zoeken een ruime, fijne gezinsauto. Maar goed, daarmee is je zoekveld nog steeds enorm natuurlijk. Hieronder vertel ik je welke punten wij op letten bij het uitzoeken van een nieuwe auto.

Elektrische auto

Om te beginnen hebben wij de keuze gemaakt om een elektrische auto te nemen. Tot nu toe hebben we altijd op benzine of gas gereden, maar we willen nu de overstap maken naar elektrisch rijden. Om te beginnen is het natuurlijk fiscaal voordelig om elektrisch te gaan rijden en daarnaast is het ook nog eens goed voor ons milieu. Maar met name de benzinekosten die torenhoog zijn, hebben ons doen besluiten om over te stappen naar elektrisch. Inmiddels zijn er zeker ook goed betaalbare elektrische auto’s te vinden en hebben ze met de accu’s ook grote sprongen gemaakt: opladen kost in veel gevallen nog maar een half uurtje. Ook laadpalen zien we steeds meer opduiken in dorpen en steden, wat het opladen toegankelijk maakt. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een laadpaal op je eigen oprit te plaatsen. De laadpaal prijzen zijn zeer afhankelijk van het merk auto dat je koopt, dus kijk daar even naar voordat je een elektrische auto aanschaft. Ook is het verstandig om je te verdiepen in de informatie over laadpalen, zodat je zeker weet dat het mogelijk is om er een op je oprit te plaatsen.

Wat trouwens nog goed is om te weten, is dat Nederland het ideale land is om elektrisch te rijden. Een elektrische auto kan op dit moment doorgaans zo’n 200 kilometer rijden tot hij opgeladen moet worden. Wij Nederlanders maken autoritten van gemiddeld zo’n 20 kilometer. Als jij nu buiten deze doelgroep valt en vaak lange ritten maakt, dan is het wellicht verstandiger om te kijken naar een hybride auto.

Ruimte in de auto

Zoals ik al aangaf zoeken wij een auto waar we met vier personen goed in kunnen. Onze jongens zijn inmiddels tieners, dus de beenruimte achterin moet ook voldoende zijn. Het laatste dat je wilt is dat je kinderen met hun knieën in hun nek gevouwen zitten als je met z’n viertjes ergens naar toe gaat. Zorg er dus voor dat je tijdens een proefrit je autostoel zo instelt, zoals je hem na aanschaf ook in wil stellen. Zo weet je precies hoeveel ruimte er achter over is en of dit voldoende is.

Oplaadpunten voor je smartphone

Voor ons was ook een belangrijk punt dat er verschillende oplaadpunten in de auto zitten. Voorin zit altijd wel de mogelijkheid om je auto op te laden, maar achterin is dat minder vaak het geval. En van die kabels naar achteren vind ik dan weer minder handig, dus vandaar dat dit voor ons wel een puntje van aandacht was.

En nog veel meer..

Er zijn natuurlijk nog wel honderd punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een auto, maar het belangrijkste is dat jij je er lekker in voelt, de auto veilig is en je er blij mee bent. Neem de tijd voor die proefrit, kijk eventueel samen met iemand die er verstand van heeft of alles in orde is en denk er nog eens een nachtje over na.
Succes met de aankoop!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond